You are here
Home > Actualitate > In ROMANIA alte 130 de kiograme de cocaină găsite pe plaje și în Marea Neagră, în ultimele 48 de ore
loading...

In ROMANIA alte 130 de kiograme de cocaină găsite pe plaje și în Marea Neagră, în ultimele 48 de ore

E alertă maximă pe litoralul românesc. De 48 de ore, pescari, poliţişti şi oameni simpli găsesc droguri pe plajă. Curenţii aduc la mal pachete pline de cocaină! Anchetatorii români se tem că pe urmele stupefiantelor au pornit şi traficanţii.

Este o vânătoare continuă, iar pericolul uriaş. Pachete cu nume codate au fost găsite în apropierea cherhanalelor, dar şi lângă sediul poliţiei din Constanţa. Drogurile fac parte din transportul din America de Sud, eşuat în Marea Neagră în urmă cu două săptămâni, când aproape o tonă de cocaină a fost recuperată.

Sunt două zile şi două nopţi de când localnici, poliţişti şi jandarmi pescuiesc colete cu droguri, din mare si de pe plaje. Operaţiunea de derulează fără pauză. La ora cinei, lângă o cherhana din Agigea plină de turişti, în calea unor pescari plutea un sac plin cu droguri. „Mergeam aşa, întâmplător pe plajă. Și-am mers aşa, le-am găsit, am sunat la poliţie.

Un pachet cam aşa, la un kilogram „, spune un martor. Coletul era foarte bine sigilat şi acoperit de alge. Dar nu avea cum să nu le sară oamenilor în ochi. Mai ales că se aşteaptă acum să găsească pachete de cocaină la fiecare val.

Vântul e de partea anchetatorilor români. „Bate pe direcția nord-est. Scoate multă mizerie pe ţărmul românesc „, explică un pescar. Autorităţile se tem ca nu cumva drogurile eşuate să ajungă pe mâna traficanţilor români care ar fi ieşit deja la vânătoare, pe plaje.

Un singur pachet valorează 40.000 de euro. Pentru că puritatea cocainei este de 90 la sută, combinată cu diverse substanţe, cantitatea ar putea fi inmulţită de 10 ori. Astfel, pe piaţa neagră, valoarea drogurilor creşte substanţial. Pe o rază de 90 de kilometri, peste 300 de oameni, 14 nave şi două elicoptere continuă să supravegheze zona.

Drogurile apar peste tot. Pe o plajă din Constanţa, o echipă de criminalişti analizează atent la şase dimineaţa un pachet diferit de toate celelate. Este însemnat cu logoul firmei de lux Cartier. Şi e plin de cocaină. Un alt colet a fost descoperit chiar în spatele sediului Poliţiei. Şi în Costineşti, echipele sunt alertate la cel mai mic semn.

Pe plaja Acapulco din Eforie Nord, oamenii care au ieşit la plimbare pe malul mării asistă la încă o captură. În două zile, anchetatorii au adunat de pe plaje şi din apele Mării Negre peste 130 de kilograme de droguri. Pachetele au ajuns în larg după ce una dintre şalupele folosite de traficanţi s-a scufundat în urma unei furtuni.

Cealaltă barcă a fost găsită la Sfântul Gheorghe, de un cioban. Doi cetăţeni sârbi, bănuiţi că lucreză pentru liderii traficanţilor, sunt arestaţi la Tulcea. În timp ce ancheta se extinde în ţările vecine, la noi au apărut şi primele glume pe seama celei mai ample operaţiuni pe trafic de droguri.

Pe reţelele de socializare, oamenii fac haz că au, în sfârşit, cu ce să promoveze turismul românesc ori se gândesc să redenumească plaja ”Eforie” în ”Euforie „.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Top