Poate vrei să-ți protejezi sănătatea. Cele mai „otrăvite” fructe și legume de pe piață Actualitate Articole Culinar Diaspora Diverse Dulceturi Economic Europa EXTERN International media Neinteresante NEWS NEWS Online Religie Sanatate SHOWBIZ Social Tips&tricks TURISM by admin - aprilie 16, 2019aprilie 16, 20190 Suntem siguri că nu spalati intotdeauna un mar înainte de a mușca din el. (Nici noi!) Dar după vei citi Ghidul anual al Consumatorului realizat de organizatia nonguvernamentala Environmental Working Group(EWG) referitor la pesticide, s-ar putea sa te gândesti de două ori înainte de a musca. În fiecare an, EWG analizeaza care fructele și legumele au cele mai multe pesticide și care au cele mai putine. Pentru al cincilea an consecutiv, mere au fost in varful listei „murdare”, din cauza substanțelor chimice aplicate recoltei înainte și după recoltare pentru a le conserva. Și pentru al doilea an consecutiv, avocado este in fruntea listei „curate”, cu doar 1% din pesticidele detectabile. De aceea, atunci cand bugetul ne permite, EWG recomanda cumpararea de produse organice atunci când este posibil. Iar daca acest lucru nu este posibil, ghidul vă poate ajuta să faceti alegeri în cunoștință de cauză. EWG recomanda sa manancam mai multe fructe si legume – chiar daca suntem expusi pesticidelor -, dar acum vom fi informati. Unele constatari cheie din raport: Cartoful mediu a avut mai multe pesticide în greutate decât oricare alte produse.O probă unică de struguri și o probă de ardei gras conține 15 pesticide.Probe unice de tomate cherry, nectarine, piersici, mazare importate și căpșuni au avut 13 pesticide diferite fiecare. Fructele si legumele cu cele mai multe pesticide sunt: MerePiersiciNectarineCăpșuneStruguriȚelinăSpanacArdei grasCastravețiRoșii cherryMazăre (import)CartofiArdei iuteKale Fructele si legumele cu cele mai puține pesticide sunt: AvocadoPorumb dulceAnanasVarzăMazăre dulce (congelate)CeapaSparanghelMangoPapaya10.KiwiVineteGrapefruitPepene galbenConopidăCartofi dulci