You are here
Home > Actualitate > Furtunile s-au dezlănţuit în ţară. Ploile puternice fac prapad cu căderi de grindină VIDEO
loading...

Furtunile s-au dezlănţuit în ţară. Ploile puternice fac prapad cu căderi de grindină VIDEO

Furtunile s-au dezlănțuit în mai multe județe din România. În timp ce sudul țării s-a sufocat de căldură, în centru și nord-est ploile au făcut ravagii. S-au semnalat căderi masive de grindină în special în județele Neamț și Brașov. Aceste județe și alte câteva regiuni din Moldova și Transilvania se află sub cod galben de ploi.

Grindină în Brașov și Neamț
A căzut grindină cât oul de prepeliță la Brașov. Orașul de la munte a fost spălat de ploile puternice care s-au intensificat în jurul orei 17:00, conform mai multor imagini postate pe rețeaua Facebook. Furtunile însoțite de descărcări electrice și căderi de grindină și-au făcut simțite prezența și în Piatra Neamț, în jurul orei 15:00.

Ploile au fost scurte ca durată, dar intense. Vântul a suflat precipitațiile sub formă de grindină în toate părțile, creând un aspect ca de viscol. Meteorologii au anunțat încă de dimineață că centrul și nord-estul țării vor sta sub instabilitate atmosferică, în timp ce în Oltenia, Muntenia și Dobrogea temperaturile ridicate vor crea disconfort termic.

Posibile ploi în sud, de mâine

Ploile s-ar putea muta mâine spre sud, în județele Bărăganului. Temperaturile vor coborî de la 35-36 de grade Celsius cât au indicat termometrele astăzi la 27-28 de grade. Căldura se menține în jurul valorii de 30 de grade în vestul Olteniei și în Banat, dar și în aceste regiuni pot apărea ploi scurte, însă puternice ca intensitate, specifice verii.

Săptămâna va continua cu zile călduroase care vor alterna cu zile ploioase. Zonele predipuse mai des la ploi în următoarele 3 zile sunt centrul Transilvaniei, nordul Moldovei, nord-estul Olteniei și nord-vestul țării. Temperaturile vor fi cuprinse în următoarele 72 de ore, la nivel național, ca maxime ale zilei, între 26 și 32 de grade Celsius. Canicula se restrânge începând de mâine, 23 iulie 2019.

Lasă un răspuns

Top