You are here
Home > Actualitate > Mesaj Ro-Alert la Caracal, luni noaptea: „Luaţi măsuri de evcuare până la minim 2 km!”
loading...

Mesaj Ro-Alert la Caracal, luni noaptea: „Luaţi măsuri de evcuare până la minim 2 km!”

Primele imagini de la Caracal, unde locuitorii au primit mesaj Ro-Alert să evacueze locuinţele, arată cum zona în pericol a fost asigurată de pompieri.

Un mesaj Ro-Alert a fost transmis la Caracal, luni noaptea: „Luaţi măsuri de evcuare până la minim 2 km!”, au citit locuitorii oraşului, pe telefoanele mobile. În urma unui apel la Numărul Unic 112 au fost anunțate scurgeri de substanțe periculoase dintr-un vagon al unui tren aflat în zona Gării CFR Caracal, încărcat cu propilenă.

A fost trimis mesaj prin sistemul RO-ALERT pentru o rază de aproximativ doi kilometri față de vagon, pentru evacuare și autoprotecție. „Atenţie, scurgeri de substanţe periculoase în dreptul UM 1256 Caracal (zona Gară), luaţi măsuri de evacuare şi autopretecţie până la minim 2 km.

Nu folosiţi flacără sau foc deschis. „, este textul mesajului. La fața locului se află patru autospeciale de stingere cu apă și spumă, un echipaj CBRN ( Chimic, Biologic, Radiologic, Nuclear ) și patru autospeciale pentru primă intervenție.

Ro Alert mesaj Caracal Olt

Un mesaj Ro-Alert a fost transmis la Caracal, luni noaptea: „Luaţi măsuri de evcuare până la minim 2 km!”, au citit locuitorii oraşului, pe telefoanele mobile. „Atenţie, scurgeri de substanţe periculoase în dreptul UM 1256 Caracal (zona Gară), luaţi măsuri de evacuare şi autopretecţie până la minim 2 km. Nu folosiţi flacără sau foc deschis.”, este textul mesajului.

La fața locului se află patru autospeciale de stingere cu apă și spumă, un echipaj CBRN ( Chimic, Biologic, Radiologic, Nuclear ) și patru autospeciale pentru primă intervenție. Trenul este format din douăzeci de vagoane, toate încărcate cu propilenă.

În urma unui apel la Numărul Unic 112 au fost anunțate scurgeri de substanțe periculoase dintr-un vagon al unui tren aflat în zona Gării CFR Caracal, încărcat cu propilenă. 

A fost trimis mesaj prin sistemul RO-ALERT pentru o rază de aproximativ doi kilometri față de vagon, pentru evacuare și autoprotecție. A fost oprită scurgerea de substanțe periculoase prin închiderea flanșei vagonului cisternă. În continuare se desfășoară măsurători cu ajutorul accesoriilor CBRN.

ro-alert
Caracal Mesaj RO-Alert

La o oră după primirea mesajului, sistemul RO-Alert a transmis că locuitorii pot reveni la domiciliu: „măsurile de autoevacuare şi protecţie încetează.”

Lasă un răspuns

Top