You are here
Home > Actualitate > Raed Arafat, Punct de vedere (Colectiv si Hexifarma) Teorie 2019 Romania
loading...

Raed Arafat, Punct de vedere (Colectiv si Hexifarma) Teorie 2019 Romania

„Cutremurător. Teorie cumplită despre Colectiv și Hexi Pharma! Ce a ajuns oficial la instanță!“. Este titlul unui articol publicat pe www.yogaesoteric.net,  acum ceva vrme dar care și acum face furori. „Pentru că este distribuită intens și oamenii sunt tentați să dea crezare afirmațiilor făcute de persoana care a scris materialul, v-o supunem atenției. Vă avertizăm că nu ne asumăm nici măcar o virgulă din ce veți citi. Însă persoana care își asumă aceste lucruri publică frecvent documente din interiorul serviciilor secrete“, se mai precizează în articolul citat, publicat acum ceva vreme. 

În luna când se împlinește un an de la tragedia Colectiv a fost lansată pe net o teorie cumplită. Pentru că este distribuită intens și oamenii sunt tentați să dea crezare afirmațiilor făcute de persoana care a scris materialul, v-o supunem atenției. Vă avertizăm că nu ne asumăm nici măcar o virgulă din ce veți citi. Însă persoana care își asumă aceste lucruri publică frecvent documente din interiorul serviciilor secrete. Și nimeni n-a dat-o în judecată! Mai jos puteți citi și ce a trimis Parchetul General oficial în instanță.

ADEVĂRUL despre Colectiv şi Hexi Pharma, aşa cum a fost în informările SRI

V-am promis, mă ţin de cuvânt. Cu preţul vieţii mele, fie ea preţioasa sau nu, tabloul complet al premeditării unui masacru, şi vă solicit să aveţi bunăvoinţa de a-l citi până la sfârşit, cu atenţie sporită:

Preambul: La nivel mondial există doar câţiva producători de napalm. Ei sunt singurii certificaţi DEA pentru a produce napalm. Contractele lor cu guvernele lumii sunt stricte. Unul dintre producători (din SUA) însă mai are o caracteristică: el este unic producător mondial legalizat şi de DOM – un drog precursor al amfetaminei. Deci produce atât napalm cât şi dom.

Uneori, regulile sunt făcute ca să fie încălcate. Şi dealerii de droguri din diverse guverne ale lumii se folosesc de poziţia lor pentru a încheia aşa-zise contracte de stat între producătorul de napalm şi poliţiile ori armata ţării din care face parte. Dar, în fapt, pe lângă napalm, în containerele de export se strecoară şi cantităţi de dom. Domul fiind precursor al amfetaminei, este cumpărat la negru, prin intermediul unui ministru corupt (care nu poate fi decât din mediul militar) care încheie cu producătorul de napalm contract de import după schema de mai sus, dar marfa importată în containere nu e numai napalm ci şi dom, iar domul foloseşte acelor firme farmaceutice care în subteran produc industrial heroină, pentru că din amfetamina obţinută din dom se produce heroină (la rândul ei amfetamina e precursor chimic al heroinei).

Să recapitulăm, ca să mă asigur că înţelegeţi bine această parte a postării: napalmul nu e produs decât de câteva companii în lume, iar una dintre aceste companii (numele ei este Dow Chemical) pe lângă napalm are licenţa (e unicul producător mondial care are voie să producă precursori ai amfetaminei, din amfetamină producându-se heroina industrială) de producere industrială a unui drog numit dom. Precizare: oficial, producţia de napalm este pentru armate şi alte structuri militarizate ale lumii, iar producţia de dom este pentru industria farmaceutică (dar în subteran mai scăpa şi în traista traficanţilor de droguri).

Bun, să intrăm în subiect:
– În luna iunie a anului trecut (mai exact data de 5, ora 13.03, 2015), Serviciul Român de Informaţii primeşte o informare, de la un avertizor din Direcţia de Combatere a Crimei Organizate, Serviciul Antidrog, cu privire la o importantă companie românească de medicamente (ce se afla deja în urmărire informativă de mai mult timp din cauza suspiciunilor că sumele imense de bani pe care le transfera în afara ţării nu puteau proveni doar din producţia de dezinfectanţi) – DCCO a depistat la această companie cantităţi uriaşe de anhidridă acetică (precursor al heroinei), această substanţă nefiind utilizată în compoziţia niciunui dezinfectant produs de compania respectivă, deci există varianta ca fabrica de dezinfectanţi să fi folosit anhidrida la producerea de heroină. În informarea, însă, a avertizorului din DCCO, către SRI se specifică faptul că acţiunea de anihilare a reţelei din interiorul companiei medicale a fost STOPATĂ de însuşi şeful Poliţiei Române, indicându-se faptul că acesta, împreună cu Ministrul de Interne şi alţi ofiţeri superiori din minister, au legături atât cu patronul companiei româneşti, cât şi cu un reprezentant al companiei americane Dow Chemical ce are reprezentanța chiar în România.

– SRI începe să urmărească informativ, toată luna august a anului 2015, eventuale „importuri” făcute de către compania HEXI PHARMA (căci despre ea e vorba) de anhidridă acetică (producători de anhidridă nu sunt nici ei mulţi în lume deoarece este, ca şi în cazul producerii domului, o producţie controlată, anhidrida fiind un precursor al heroinei), dar nu depistează absolut niciun fir prin care să explice prezenţa stocurilor imense de anhidridă în depozitele Hexi Pharma. De unde provenea, atunci, anhidrida acetică, în depozitele companiei/fabricii Hexi Pharma, din moment ce ea nu venise ca produs fabricat de la niciuna dintre cele câteva companii producătoare de anhidridă? Răspunsul specialiştilor din SRI a fost unul singur: anhidrida era produsă, în scopul producerii pe mai departe a heroinei industriale, chiar în fabrica ce aparţinea Hexi Pharma!

În perioada iunie 2014 – februarie 2015, Ministerul de Interne, prin ministrul de Interne, a contractat de la compania-mamă Dow Chemical din SUA, prin intermediul reprezentantei Dow Chemical din România, trei importuri de napalm pentru câteva unităţi militare cu specific anti-tero ce aparţineau ministerului de interne, iar în containerele cu napalm – luat legal – au fost introduse şi pachete cu drogul numit dom, produs tot de către compania americană, singura din lume cu licenţă DEA pentru producţie de dom. Rapoartele informative ale SRI pe acest obiectiv au arătat legătura directă, infracţională, între ministrul de Interne şi patronul Hexi Pharma, precum şi faptul că în fabrica Hexi Pharma, din domul ajuns pe căi ilicite în companie, s-a produs anhidrida acetică, domul fiind precursor al anhidridei.

S-a demonstrat aşadar de către Serviciul Român de Informaţii că stocurile de anhidridă acetică (prin care fabrica Hexi producea ulterior heroina industrială) proveneau din precursorul dom pe care, prin intermediul lui Oprea Gabriel, ministrul Internelor şi „vicepremier pe probleme antitero”, li-l livrase compania Dow Chemical, cea cu care ministrul încheiase contracte de livrare pentru unităţi ale internelor, de napalm.

– În data de 3 septembrie 2015, spre Administraţia Prezidenţială şi CSAT pornesc două rapoarte ale SRI cu privire la aceste aspecte. Aceste două rapoarte noi, ce aveau la bază dosarul de urmărire informativă cu numărul 8832, titlul “Hxp”, erau diferite de cele pe care Serviciul Român de Informaţii le trimisese anterior tot pe obiectivul Hexi Pharma, către preşedintele României şi ministrul Sănătăţii precum şi către premierul Ponta Victor Viorel, în perioada ianuarie 2015 – aprilie 2015, cu privire la faptul că tot compania Hexi Pharma săvârşea şi o altă infracţiune ce ţinea de încălcarea Siguranţei Naţionale, şi anume faptul că, prin contracte antedatate, frauduloase, încheiate cu spitale importante de pe teritoriul României, produsele de dezinfectare ale fabricii erau livrate spitalelor în stare diluată, punând astfel în pericol starea de sănătate a întregii populaţii şi a medicilor care le foloseau!

Deci, SRI a trimis către preşedinte două tipuri de rapoarte informative pe speţa Hexi: cele referitoare la diluţii, şi ulterior, la începutul lunii septembrie a anului trecut, cele referitoare la PRODUCERE DE HEROINĂ şi producere de anhidridă acetică din care se producea heroina, din precursorul numit dom, achiziţionat în subteran prin intermediul nemijlocit al numitului Oprea Gabriel, sub umbrela achiziţionării pentru unităţi antitero ale MI de napalm, de la compania Dow Chemical, aceasta fiind singura din lume ce avea licenţa de producţie atât pentru fabricare de napalm cât şi pentru drogul numit dom, precursor al anhidridei acetice, precursoare a heroinei.

– De asemenea, în data de 26 septembrie a anului trecut, conform protocoalelor de colaborare internaţionale şi a tratatelor de combatere a crimei organizate şi a terorismului, Serviciul Român de Informaţii a anunţat DEA cu privire la faptele săvârşite în România cu complicitatea companiei americane Dow Chemical, cerând începerea anchetei de către structurile americane.

– În data de 4 octombrie a anului trecut, SIE trimite informări către SRI că persoane monitorizate extern, cetăţeni români cu înalte funcţii în stat şi cetăţeni străini, sunt implicaţi, pe teritoriul altor state europene (Franţa, Italia şi Germania) în vânzare de cantităţi substanţiale de heroină industrială. Se face precizarea, în informarea SIE, înregistrată cu nr SS04610/04.10/2015, că membrii reţelei de traficanţi – cei străini – au fost anihilaţi de către structura anti-drog a Interpol, dar cetăţenii români implicaţi nu, datorită statutului înalt şi a imunităţii conferite de poziţiile cheie pe care le aveau în conducerea guvernului României şi a altor instituţii importante. În acest sens se poate cere de la Interpol dovada!

– Ca şi în cazul rapoartelor informative pe care SRI le-a trimis către preşedinţie, CSAT şi guvern, cu privire la faptul că dezinfectanţii produşi de către Hexi sunt diluaţi, nici cele două informări cu privire la producerea de heroină industrială şi comercializarea ei în alte ţări nu au avut răspuns pozitiv de la instituţiile statului, ba chiar într-o primă fază preşedintele a negat ulterior că ar fi fost informat, revenind apoi asupra declaraţiei deoarece SRI putea dovedi că informările au ajuns la el prin REGISTRUL DE INTRĂRI SECRETE DE STAT DIN CADRUL ADMINISTRAŢIEI PREZIDENŢIALE!

– În data de 3 octombrie a anului trecut, o delegaţie de specialişti ai DEA din SUA vine în România şi încep cercetările cu privire la toate aceste aspecte, în joc fiind credibilitatea companiei căreia DEA îi dăduse licenţa de producere, pe lângă substanţa militară incendiară napalm, şi a drogului dom!

– Se prefigurează un scandal internaţional imens, un Watergate din care cei care n-ar fi avut cum să scape erau: ministrul de interne Oprea, şeful poliţiei Române Tobă, tăinuitorii Ponta şi Iohannis, care deşi fuseseră informaţi, nu luaseră nicio măsură!

– În 30 octombrie a anului trecut un club ia foc, focul se propagă cu viteză năucitoare, echivalentă cu cea a unei explozii. Exprim, încă din primele ore de la producerea deflagraţiei, CERTITUDINEA (bazată pe experienţa mea în contra-terorism cu arme ne- şi convenţionale) că în club s-au folosit substanţe de tip militar, arăt că felul în care au murit primii 20 de oameni în club indică un procent de acid cianhidric (gaz de luptă) uriaş, peste 400 mg/m cub de aer expirat (adică peste doză letală). Autopsiile pe cele 20 de cadavre la Institutul de Medicină Legală îmi dau dreptate: medicii legişti confirmă, în dimineaţa următoare, afirmaţiile mele: s-a murit în Colectiv din cauza inhalării unei cantităţi uriaşe de HCN, nicidecum din intoxicare cu monoxid de carbon cum ar fi fost firesc dacă era un incendiu obişnuit. (PRECIZARE: Acidul cianhidric a fost considerat gaz de luptă, cu permisiune de a se folosi DOAR în conflicte militare, prin Convenția Naţiunilor Unite, el fiind interzis a fi utilizat pe civili deoarece în istorie a existat precedentul tragic al utilizării lui în lagărele de exterminare naziste din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.)

– Deoarece încă din primele zeci de minute de după deflagraţie televiziunile prezentau în direct declaraţii ale pompierilor militari care afirmau, în stare de şoc, că toate cadavrele din clubul Colectiv au o particularitate pe care ei, pompierii, nu o mai văzuseră vreodată în tot timpul activităţii lor, şi anume aceea că atunci când voiau să ridice cadavrele rămâneau cu bucăţi de piele sau carne din cadavre în mână (lucru care, într-o carbonizare produsă de un incendiu obişnuit nu este niciodată întâlnit), şi locuind relativ aproape de club, am mers personal în acel loc în acea noapte, apoi şi la IML unde fuseseră depuse cadavrele. Recunosc public că m-am folosit de un pic de trafic de influenţă ca să pot avea permisiunea să văd cadavrele! Constatarea mea, pe care am şi făcut-o publică în acele momente pe facebook (ulterior, a doua zi, fiind consfinţită şi de către medicul Dan Enescu care a afirmat în mai multe interviuri că n-a văzut în toată activitatea lui asemenea plăgi, nu ştie ce sunt, cert e că nu au fost provocate de vreun incendiu obişnuit) a fost că plăgile caracteristice de pe corpul morţilor (plăgi fixe, florescenţe, cu epicentru vineţiu şi margini roşietice, neîntâlnite niciodată într-o patologie a unui ars din foc normal), precum şi faptul că toţi cei 23 aveau capul şi gâtul complet carbonizate, a fost: INCENDIERE CU NAPALM, singura substanţă incendiatoare care produce astfel de leziuni. Pentru documentarea domniilor-voastre, cei care citiţi acest material, ataşez două fotografii: în stânga este fotografia unei victime arse cu napalm în timpul „primăverii arabe” din Siria, în care forţele militare ale conducerii de atunci au folosit, în mod asumat, napalm, iar în dreapta sunt cadavrele din clubul Colectiv.

 După cum vedeţi, tipurile de leziuni sunt aceleaşi! Din punct de vedere medico-legal, expertizarea unor astfel de leziuni nu se poate face de către niciun medic civil, indiferent de experienţa pe care ar avea-o în patologia arsurilor, deoarece acest tip de leziuni sunt studiate doar de specialişti în chirurgie militară de război!

Precizare: deoarece medicii militari din România nu au avut cum şi unde să studieze patologia chirurgicală a leziunilor post-napalm, am cerut Organizaţiei Medici Militari Fără Frontiere să expertizeze aceste leziuni, şi s-au apucat deja să facă acest lucru.

– Pe de altă parte, în data de 31 octombrie anul trecut, eu cer audienţă la Procurorul General al României, numitul Nițu, pentru a contesta decizia lui – ilegală – de a lua dosarul Colectiv de la DIICOT şi de a-l transfera la procurori din Parchetul General, dorind să-i spun nu doar că decizia lui e abuzivă şi încalcă propriul statut, dar o mare parte a acestui dosar era de competența Parchetului Militar! În timpul audienţei, numitul motivează că „ştie el” că focul ar fi izbucnit „de la artificiile alea”. Eu îi spun că nu are niciun fel de expertiză tehnică, ştiinţifică, de la absolut nicio entitate de profil, care să demonstreze că focul ar fi izbucnit de la vreun artificiu, şi că e periculos pentru cariera lui să se antepronunțe fără NICIO PROBĂ! Discuţia se termină în termeni neacademici. Ulterior, DNA îl cercetează într-o speţă separată pe numitul Nițu, şi DNA demonstrează că numitul Nițu avea complicităţi cu numitul Oprea Gabriel (voi reveni asupra acestei chestiuni).

– Urmează la toate televiziunile dezinformări teribile şi linşarea mediatică a firmei de pirotehnie care instalase artificiile în Colectiv. Linşajul odios conduce la reţinerea patronilor firmei pirotehnice, fără nicio probă, fără nicio expertiză ştiinţifică care să ateste în vreun fel că deflagraţia ar fi fost produsă de nişte amărâte de artificii, fără măcar ca reprezentanţii firmei să poată să prezinte dovezi ale nevinovăţiei lor, deoarece cei trei procurori de caz le-au refuzat acestora depunerea la dosar a actelor doveditoare că artificiile erau reci, deci imposibil de a da foc la ceva! Pe baza acestui linşaj, populaţia României este instigată de către televiziuni să iasă în stradă, protestele sunt apoi confiscate de către ONG-urile lui Soros, cade guvernul Ponta, Ponta demisionând pe… facebook!

– În tot acest timp (carnagiu în Colectiv, scandal în teveuri, arestarea unor nevinovaţi prin complicitatea procurorului general Nițu Tiberiu), specialiştii DEA ce veniseră în România pentru a investiga reţeaua Hexi Pharma – Dow Chemical – Minister de Interne, şi-au suspendat cercetările, pentru că apăruse, nu-i aşa, tragedia Colectiv. În plus, ministrul şi prim-ministrul suspectaţi nu mai erau în funcţii. Tocmai acesta fiind motivul premeditării asasinării cu napalm a atâtor cetăţeni civili într-un club din Bucureşti… Şi, ca să nu uit, să ştiţi că în firma Americană Dow Chemical, Soros deţine şi el un procent de acţiuni de 20%. Asta aşa, ca fapt divers.

– DNA face publice interceptări între un colonel STS şi un interlocutor, colonelul spune acestuia, cu o săptămână înainte de crima din Colectiv, că la fabrica Pionierul (unde se afla clubul Colectiv) va fi „teroare, foc, l-am auzit pe Oprea că nu va scăpa nimeni cu viaţă”. Procurorii de caz din dosarul Colectiv vor avea de dat nişte explicaţii referitoare la faptul că, deşi afirmaţiile colonelului STS au fost făcute publice de către DNA, ei nu au catadicsit să îl cheme ca martor pe acest colonel! Prin asta arătând ca ei sunt complici cu Oprea!

– În luna mai a acestui an, „moare” patronul Hexi Pharma, Dan Condrea. Eu public, aşa cum bine ştiţi, o postare în care afirm că în Hexi se produceau droguri de mare risc, mai precis heroină. Deşi nu dau toate amănuntele pe care vi le-am prezentat acum, vorbesc în acea postare despre rapoartele SRI. Evident că din moment ce am vorbit despre ele atunci, eu le aveam, şi azi v-am demonstrat, făcând publice inclusiv numerele lor şi amănunte, că ştiam exact ce afirm!

– A doua zi după ce am publicat ştirea despre heroina produsă în Hexi Pharma, am fost concediată din postul de consilier parlamentar de către deputata la care eram angajată. Aceasta, extrem de nervoasă, mi-a cerut să şterg postarea dar am refuzat. Am fost concediată pe loc, apoi supusă unor denigrări teribile, pe care însă le-am demontat din temelii. Fac menţiunea că deputata în cauză era foarte apropiată de numitul Oprea Gabriel, chiar dacă plecase din UNPR – şi las DNA să termine de cercetat legăturile infracţionale dintre Oprea şi Mânca, fiindcă va fi o surpriză de mari proporţii.

– Timp de două luni, din mai până în iulie, reiau public acuzaţia că în Hexi se produceau droguri, dar niciun reprezentant al Hexi nu răspunde acestei acuzaţii, nu dezminte, nu neagă, dimpotrivă face altceva: închide fabrica în acele două luni…

Aveţi acum tabloul complet al muşamalizării, printr-un atac terorist dat într-un club, a unui proces de producere şi comercializare de droguri, aşa cum a fost! Posibil ca această postare să fie ultima, fiindcă ştiu exact la ce risc mă supun prin aceste dezvăluiri. Posibil să nu, şi atunci vom trece la altă etapă a dansului.

PS1. În club s-a folosit napalm, dovada stă (pe lângă viteza de propagare a focului etc) şi în aceste două imagini care arata că leziunile sunt identice. Stânga: victimă a atacului cu napalm în conflictul militar din Siria, dreapta: cadavrele din Colectiv.

PS2: Condrea trăieşte, el doar a fost „retras”.

PS3: Dow Chemical taman ce şi-a pierdut licenţa de producător, în urmă cu 5 zile…
Vă îmbrăţişez, pe toţi.
– Cu drag, a voastră mereu slujitoare a ADEVĂRULUI, „Katiuşa”

***

Instanţa dispune începerea judecării pe fond în dosarul Colectiv

Judecătoria Sectorului 4 a dispus vineri, 14 octombrie 2016, începerea dezbaterilor pe fond în dosarul Colectiv, în care cei trei patroni ai clubului – Alin George Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu – sunt acuzaţi de ucidere din culpă, vătămare corporală şi neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, informează Agerpres.

În dosar mai sunt judecaţi Daniela Nită, patroana firmei de artificii SC Golden Ideas Fireworks Artists SRL, Cristian Nită (director) şi Viorel Zaharia (pirotehnist), precum şi persoanele juridice SC Colectiv Club SRL şi SC Golden Ideas Fireworks Artists SRL.

Un judecător de cameră preliminară a respins toate excepţiile şi cererile ridicate de inculpaţi.
Astfel, magistratul a respins cererea lui Alin Anastasescu de restituire a dosarului la parchet şi de excludere a unor mijloace de probă (imagini video înregistrate în seara zilei de 30 octombrie 2015 în clubul Colectiv, expertize în incendii şi construcţii, procese-verbale de redare imagini).

De asemenea, instanţa a respins solicitarea depusă de Daniela Nită, patroana firmei de artificii, de excludere a unor mijloace de probă (declaraţia unui martor din 31 octombrie 2015, toate procesele-verbale întocmite de procurori, declaraţiile date de ea pe 8 aprilie 2016).

Acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu cererea lui Cristian Niță de excludere a unor probe (procese verbale de redare a unor convorbiri telefonice purtate de acesta la datele de 31 octombrie 2015, 13 noiembrie 2015).

În plus, judecătorul nu a fost de acord cu solicitarea părţii civile Dănuț Strugaru de trimitere a dosarului la parchet pentru completarea urmăririi penale şi introducerea în cauză, în calitate de părţi responsabile civilmente, a Spitalului Clinic de Urgenţă București – Floreasca şi a Ministerului Finanţelor Publice.

Totodată, au fost respinse şi cererile de restituire a dosarului la parchet formulate de părţile civile Vasile şi Doina Toader, George Toader, Gabriela Ursu (fostă Toader) şi Ioana Olteanu (fostă Toader).

Instanţa a constatat legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul Parchetului General şi a dispus începerea judecării pe fond, urmând a fi citaţi inculpaţii şi părţile civile (rude şi aparţinători ai celor 64 de victime decedate, 20 de persoane vătămate în raport de care s-a pus în mişcare acţiunea penală, unităţi spitaliceşti şi instituţii publice).

Pe de altă parte, judecătorul a respins cererile de constituire ca părţi civile formulate de Gabriel Alexandru Popescu, Sebastian Dănuț Coandă, Ioan Andrei Găluț, Ionuţ Tudor, Nicoleta Dumitrescu, Elena Tudor, Mihai Diaconu, Iulian Rob, Nicodemus Marvin, Cătălin Mocanu, Victor Dobre, Andreea Popescu şi Alexandra Adriana Nicula (persoane vătămate în raport de care nu s-a pus în mişcare acţiunea penală, dispunându-se disjungerea).

Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată în termen de 3 zile de la comunicare.

În rechizitoriul întocmit de Parchetul General se arată că patronii clubului Colectiv „au încurajat şi permis accesul unui număr de persoane mult peste limita admisă a clubului, în condiţiile în care spaţiul nu era prevăzut cu mai multe căi de evacuare în caz de urgenţă, precum şi desfăşurarea unui spectacol pirotehnic (foc de artificii) în incinta acoperită a clubului situat pe strada Tăbăcarilor nr. 7, sector 4, în condiţiile amenajărilor interioare improprii unor astfel de activităţi, caracterizate prin existenţa unor materiale uşor inflamabile, montate cu încălcarea dispoziţiilor legale şi pentru evitarea costurilor suplimentare (obiecte de decor şi pentru izolare fonică pe stâlpii de susţinere, pereţi şi tavan, spumă poliuretanică neignifugată), cu consecinţa producerii unui incendiu în seara de 30.10.2015”.

Anchetatorii mai arată că Alin George Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu „nu au asigurat cadrul organizatoric şi mijloacele necesare securităţii şi sănătăţii în muncă, prin inexistența planului de prevenire şi protecţie compus din măsuri tehnice, organizatorice, sanitare şi de altă natură, bazat pe evaluarea riscurilor, pe care să îl aplice corespunzător condiţiilor specifice unităţii în activităţi de spectacole, în condiţiile condiţionării unui număr mare de auditori la aceste activităţi în lipsa cerinţelor minime privind securitatea şi sănătatea în muncă, nu au luat măsuri pentru evacuarea personalului şi ale clienţilor prin asigurarea unui număr de căi de ieşire, suficient şi prevăzut de lege, marcate şi dotate corespunzător şi nu au stabilit clauze privind sănătatea şi securitatea în muncă cu prezentarea riscurilor specifice pentru securitatea şi sănătatea în muncă în cadrul clubului la încheierea contractului de prestări servicii dintre SC Club Colectiv SRL şi SC Digidream Multimedia SRL”.

În acelaşi dosar, Daniela Niță, patroana firmei de artificii, este acuzată de ucidere din culpă, în formă agravată, având ca urmare decesul mai multor persoane, constând în aceea că, în calitate de administrator al SC Golden Ideas Fireworks Artists SRL, a procurat de la societatea Enigma Firework Limited din Bulgaria produse pirotehnice „fântână de scenă”, neînsoţite de fișe tehnice, care, în conformitate cu instrucţiunile de utilizare redate în limba bulgară pe eticheta fiecărui produs, dar netraduse, trebuie utilizate numai în spaţiu deschis şi amplasate în poziţie verticală, pe un suport stabil şi plat şi, în aceste condiţii, fără efectuarea vreunui minim instructaj privind modul de folosire a produselor pirotehnice şi fără un instructaj privind noul loc de muncă (incinta clubului Colectiv), i-a însărcinat pe pirotehniştii Marian Moise şi Viorel Zaharia să monteze şi să acţioneze la data de 30 octombrie 2015 elementele pirotehnice într-un spaţiu închis, respectiv incinta clubului Colectiv, cunoscând faptul că la acel eveniment vor fi prezente numeroase persoane.

Totodată, Daniela Niță mai este acuzată de vătămare corporală din culpă, în formă agravata; neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă; favorizarea făptuitorului şi sustragerea sau distrugerea de probe ori de înscrisuri (după producerea incendiului, împreună cu Cristian Niță şi Adriana Moise, a procedat la distrugerea şi sustragerea de documente ce constituie probe în cadrul procesului penal).

De asemenea, Viorel Zaharia, pirotehnist la firma de artificii, este acuzat de ucidere din culpă, în formă agravată; vătămare corporală din culpă, în formă agravată; nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

Lasă un răspuns

Top