You are here
Home > NEWS > Articole > PNL averile la control Omul lui Predoiu, numit de PNL secretar de stat, vrea ca fiecare român să depună declarație de avere
loading...

PNL averile la control Omul lui Predoiu, numit de PNL secretar de stat, vrea ca fiecare român să depună declarație de avere

Cristian Bacanu, secretar de stat in Ministerul Justitiei, ar dori ca fiecare roman sa depuna o declaratie de avere pentru ca statul sa poata „controla veniturile”. Declaratia a fost facuta miercuri la conferinta „Buget si fiscalitate 2020: dinspre politica oficiala spre mediul de afaceri”, organizata de cursdeguvernare.ro cu sprijinul ASE si AMCHAM.

Care credeți că este cea mai mare prioritate a guvernului PNL în perioada imediat următoare?

  •  Alegeri locale în două tururi
  •  Eliminarea imunității parlamentare
  •  Eliminare pensii speciale
  •  Revizuire Constituție și reducerea numărului de parlamentari
  •  Refacerea legilor pe jutiție și desființarea Secției Speciale
  •  Absorție superioară de fonduri europene
  •  Autostrăzi, școli și spitale
  •  Eliminarea bugetarilor de LUX
  •  Alegeri anticipate

View Results

„Poate ar fi util sa discutam noi ca societate, si e o tema pe care o lansez, despre o declaratie de avere pe care fiecare cetatean sa o inregistreze, pentru ca pana la urma trebuie sa avem o evidenta, ca sa putem controla veniturile. Pana atunci facem controale in orb si de foarte multe ori nedreptatim antreprenorii”, a declarat Cristian Bacanu.

El a spus a mai spus ca in cadrul Ministerului de Finante se ia in discutie si infiintarea parchetelor financiare pentru combaterea evaziunii fiscale.

„Chiar am discutat aseara cu domnul ministru Predoiu si noua ni se pare ca ar fi de bun augur sa avem un altfel de mod de control. Sa verificam de pilda cum anumiti cetateni au niste averi absolut impresionante, in conditiile in care nu avut niciodata venituri impozabile. Sunt n exemple. Avem tot felul de artisti ilustri, care merg cu tot felul de masini, care de care mai scumpe, traiesc in vile de lux, dar care nu platesc taxe la bugetul de stat, nu platesc impozite. Aici avem o problema, pentru ca statul roman din pacate nu este eficient in controlarea acestor averi”, a spus Bacanu.

Pentru a lamuri exact ce a vrut sa spuna, avocatul Bacanu a venit cu niste precizari, joi seara, la Digi24.

„In primul rand, as vrea sa lamuresc contextul in care am facut aceasta declaratie, o declaratie neinspirata, as spune, la momentul asta.

Eram la ASE, la o conferinta in care discutam despre posibile solutii pentru a eficientiza lupta impotriva coruptiei. Am tinut un speech de circa 14 minute si am enumerat mai multe masuri care pot fi avute in vedere, la un moment sau altul.

Trebuie sa precizez ca Guvernul si membrii Guvernului nu au discutat si nu au in vedere sa adopte astfel de declaratie.

In cadrul speech-ului meu, am facut vorbire despre anumiti cetateni care au averi fabuloase si care n-au platit impozite si taxe. La acei cetateni ma refeream si era vorba despre o anumita categorie de persoane care prezinta un risc fiscal”, a declarat Cristian Bacanu.

Cristian Bacanu, președintele PNL Sector 5, a fost adus de Cătălin Predoiu la Ministerul Justiției, oferindu-se postul de secretar de stat.

sursa: digi24.ro.

Lasă un răspuns

Top