You are here
Home > Actualitate > Sarbatoare cu parada de 1 decembrie la Slatina, de Ziua Naţională a României – FOTO
loading...

Sarbatoare cu parada de 1 decembrie la Slatina, de Ziua Naţională a României – FOTO

Sute de slătineni au îndurat, duminică dimineaţă, frigul cuprinzător pentru a participa la ceremonia organizată cu ocazia Zilei Naționale, la statuia Domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

La eveniment au participat reprezentaţii principalelor instituţii din Slatina şi judeţ, printre care prefectul Angela Nicolae, preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, sau primarul Emil Moţ.

Înainte de începerea manifestărilor, Primăria municipiului Slatina a oferit gratuit participanților stegulețe (2.750 buc) și cocarde tricolore (2.750 buc).

„Într-o lume a globalizării, cred că păstrarea identităţii naţionale este foarte importantă. Tocmai de aceea, trebuie să avem grijă de Ziua Naţională a României dar şi de celelalte zile cu specific românesc şi să le cinstim aşa cum se cuvine. La mulţi ani, România! La mulţi ani, români! La mulţi ani, olteni! Să avem în continuare o viaţă mai bună”, a declarat Marius Oprescu.

La rândul său, primarul Slatinei, a transmis un mesaj cu ocazia zilei.

„La mulţi ani, slătinenilor şi românilor! Sper să urmeze ani din ce în ce mai buni pentru noi, românii, şi pentru România! De asemenea, pe slătineni îi aştept cu drag, după-amiază, la ora 18.00, în noul parc să aprindem împreună luminiţele de sărbători şi să ne bucurăm cu drag de Târgul de Crăciun”, a spus Moţ.

Totodată, pe bulevardul A I. Cuza va avea loc defilarea personalului militar și echipamentelor de tehnică militară ale instituțiilor din sistemul național de siguranță.

Ziua Naţională a României

Ziua Naţională a României

Ziua Naţională a României

Municipalitatea a pregătit de data aceasta 2.000 porții de mâncare ce au fost servite în zona special amenajată în fața complexului comercial Winmarkt.

Lasă un răspuns

Top