You are here
Home > Actualitate > Student român a inventat MAȘINA VIITORULUI: Atinge 1200 km/h și a fost premiată de fondatorul Tesla & SpaceX!
loading...

Student român a inventat MAȘINA VIITORULUI: Atinge 1200 km/h și a fost premiată de fondatorul Tesla & SpaceX!

Un student clujean a primit premiul pentru inovație în cadrul competiției Hyperloop, inițiată de omul de afaceri Elon Musk (Tesla și SpaceX), care vizează găsirea unei alternative de transport a viitorului. Românul face parte dintr-o echipă internațională care a pus bazele unui sistem capabil să transporte călători printr-un tunel depresurizat, cu peste 1.200 de kilometri pe oră, scrie Actual de Cluj.

Denis Tudor, student la Electronică, e membru în una din cele câteva sute de echipe care s-au înscris la competiția Hyperloop. Românul face parte dintr-o echipă internațională – rLoop, care a primit premiul pentru inovație şi acum lucrul la proiect e dus mai departe.

“Am petrecut o vară în Silicon Valley, unde am reuşit să punem bazele capsulei. Luam Uber, mâncam unde era mai ieftin, eram limitaţi cu banii. Am reuşit să construim această capsulă, aproape integral”, spune Denis.

Studentul român s-a întors acasă, la București, în septembrie 2016, fiindcă urma ultimul an de Facultate.

Între cursuri și cu examene, a lucrat de la distanţă pentru continuarea proiectului.

“SpaceX a venit cu tubul, noi cu capsula noastră. Eram în mijlocul sesiunii când m-am întors în State, credeam că ceilalți colegi au terminat. Am ajuns însă în LA și am descoperit că la capsulă mai e mult de muncit. Am lucrat zi şi noapte până la competiţe. 95% eram gata cu ea. Doi ingineri de la SpaceX au venit să vadă ce facem și ne-au spus: nu puteţi lansa capsula, aveţi problemă la sistemul de frânare. Aveam 3 ore să rezolvăm problema. Am reuşit să rezolvăm ce mai era de rezolvat și am lansat-o. Nu am ajuns la vitezele MIT, dar am lansat-o”, își povestește Denis Tudor aventura americană.

Victoria a fost sărbătorită cu palincă adusă de la Cluj, a mai declarat Denis care după ce își va da licența se va întoarce în SUA pentru a-și duce visul mai departe.

Lasă un răspuns

Top