Sarmale cu ciuperci și soia. O rețetă gustoasă și care te face să nu-ți dai seama că sarmalele sunt de post Actualitate Culinar Diverse Dulceturi Economic media NEWS Online Politică Religie Reteta Romania SHOWBIZ Social SPORT Stiri TURISM by admin - decembrie 7, 2019decembrie 7, 20190 O rețetă gustoasă și care te face să nu-ți dai seama că sarmalele sunt de post. Cantități ingrediente: -1/2 kg ciuperci crude-3 cepe mari-200 gr. orez-2 morcovi-500 gr soia granule-200 ml ulei-o ceașca de apă-sare-piper-cimbru-mărar tocat-pătrunjel tocat-1-2 verze murate pentru foi(varza dacă este prea sărată, neapărat se ține la desărat o noapte) Mod de preparare: Se încălzesc într-o oală 2 litri de apă în care se pune un praf de sare și după ce dă în clocot, adăugăm soia și o lăsăm la înmuiat. Când s-a umflat, scurgem apa. Curățăm ciupercile și le tocăm mărunt cu cuțitul, morcovii se dau pe răzătoare,ceapa se tăie mărunt.Într-o cratiță punem uleiul la încins și adăugăm mai întâi ciupercile, apoi morcovul și ceapa,orezul spălat și înmuiat, soia preparată ca mai sus, vegeta după gust dar nu foarte multă pentru că varza e murată,cimbru, piper, o ceașcă cu apă și se călește totul până când orezul se umflă puțin și la sfârșit se adaugă mărarul și pătrunjelul tocate fin. Amestecul se ia de pe foc și se lasă la răcit. Varza murată se ia, se aleg frunze care se taie pentru sarmale și se toacă și varză, apoi începem să formăm sarmalele punând câte o lingură din compoziție pe foaia de varză și rulând. Pe fundul unei crătiți se pune puțin ulei și varza tocată, se aranjează concentric (în cercuri) sarmalele, se pune ultimul strat varză și o cană de suc de roșii. Se mai adaugă cimbru, o cană de apa și se lasă la fiert, la foc potrivit. Când sarmalele încep să fiarbă se reduce focul. Se mai țin cam o jumătate de oră pe foc și apoi se introduc în cuptorul încins și se mai lasă la fiert cam o oră cu focul dat la minim. Este bine să le acoperiți cu un capac (care nu e afectat de temperatura din cuptor pentru a nu le arde la suprafața). Când sunt fierte, cam 5- 10 min se lasă și fără capac pentru a căpăta un aspect plăcut. POFTĂ BUNĂ!