You are here
Home > Actualitate > Prostituția este în floare. Zece bordeluri închise în Regatul Unit. Suspecți arestați în România
loading...

Prostituția este în floare. Zece bordeluri închise în Regatul Unit. Suspecți arestați în România

Zece bordeluri au fost închise de poliție în Marea Britanie, în timp ce polițiștii români au reținut 50 de persoane suspecte de proxenetism după percheziții în mai multe județe din țară.

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Piteşti, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești au efectuat pe 30 mai 15 percheziții domiciliare, pe raza județelor Argeș, Galați, Dolj, Iași, Dâmbovița și Ilfov.

Acțiunea a avut ca țintă destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunii de proxenetism.

În cauză, există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2015 și până în prezent a fost inițiat și constituit un grup infracțional organizat, format din 18 suspecţi, membrii grupării înfiinţând şi coordonând zece bordeluri pe teritoriul Marii Britanii, având ca scop racolarea şi exploatarea mai multor persoane de sex feminin de pe urma cărora eu obținut importante beneficii materiale.

Cei în cauză au obținut peste 400.000 de lire pe care ulterior le-au investit în achiziția de autoturisme, construcția sau renovarea unor imobile și în jocuri de noroc.

La sediul DIICOT-Serviciul Teritorial Piteşti, vor fi aduse, în vederea audierii, un număr de 50 persoane.

Acțiunea s-a desfășurat în cooperare cu autoritățile judiciare din Marea Britanie și cu specialiști din cadrul EUROPOL, în baza unui acord comun de anchetă. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

În cadrul aceleiași operațiuni, Poliția Kent a percheziționat șase imobile suspecte ca fiind folosite ca bordeluri. Perchezițiile au avut loc în MaidstoneChatham și Rochester.

Detectivii de la Direcția Criminalistică din Kent și Essex au percheziționat astfel șapte adrese din șase locații în căutarea proxeneților și a femeilor exploatate sexual.

Ofițerii britanici au fost, de asemenea, însoțiți de ofițeri din Brigada Română de Combatere a Criminalității Organizate din Pitești, scrie Kent Live.

Cu această ocazie au fost deportați în românia doi bărbați și trei femei, unde vor fi cercetați penal. Totodată, șapte femei suspecte de a fi victime au fost duse într-un loc sigur.

„Traficul de persoane, pentru orice formă de exploatare este de disprețuit și are un impact devastator asupra victimelor care sunt tratate ca mărfuri și nu ca ființe umane”, a declarat detectivul inspector Gary Scarfe de la Poliția din Kent.

„Majoritatea femeilor tinere vulnerabile sunt aduse în Marea Britanie unde li se promite o viață mai bună. În schimb, ele sunt forțate să se prostitueze, iar viețile le sunt controlate, fiind folosite ca mijloc de a face bani pentru cei care le controlează”, a continuat acesta

Lasă un răspuns

Top