You are here
Home > Actualitate > Descoperirea experţilor în cazul Caracal. Gheorghe Dincă poate scăpa de închisoare
loading...

Descoperirea experţilor în cazul Caracal. Gheorghe Dincă poate scăpa de închisoare

Expertiza efectuată de specialiștii de la Măgurele a arătat că în butoiul lui Gheorghe Dincă au fost arse două cadavre. Jurnalistul Adina Anghelescu a dezvăluit în exclusivitate pentru România TV ce s-a mai găsit în butoiul lui Dincă. Rezultatul expertizei a fost confirmat și de avocatul familiei Alexandrei. Aurel Moldovan susține însă că procedura judiciară a fost viciată, iar acest fapt ar putea duce la eliberarea lui Gheorghe Dincă.

„Butoiul metalic era fabricat din aliaj de fier, urme de mangan, prezenta un mare grad de uzură, era acoperit de rugină, iar pe suprafaţa acestuia s-au identificat urme de acizi graşi, textile, fire de păr canin şi materie care conţine zinc, fier, calciu, titan şi urme de ser de acizi grasi, urme de grăsime care puteau avea provenienţă animală sau umană.

Din analizarea compoziţiei chimice a fragmentelor osoase, s-a stabilit că oasele găsite în butoi au ars la o temperatură cuprinsă între 600 si 1000 de grade Celsius, oasele de la lizieră până la 800 grade Celsius. Pe oasele din butoi si liziera au fost identificate elemente de polietilena, vaselina şi lemn ars ceea ce a dus la concluzia că arderea lor s-a produs în acelasi butoi. (…)

Cenusa găsită în butoi şi cea găsită în liziera prezinta compozitii asemanatoare. Pe fragmentele osoase ridicate din butoi si liziera s-au identificat elemente chimice identice ceea ce face ca specialiştii să concluzioneze că arderea s-a produs în acelaşi loc, adică în butoiul expertizat din curtea lui Dincă”, a declarat jurnalistul Adina Anghelescu.

Sursa: România TV.

Lasă un răspuns

Top