You are here
Home > NEWS > Articole > Revoluționarii l-au scuipat și i-au spart capul cu o cârjă lui Gelu Voican Voiculescu, la slujba de pomenire din Piața Universității. Petre Roman, huiduit și el de cei prezenți (VIDEO)
loading...

Revoluționarii l-au scuipat și i-au spart capul cu o cârjă lui Gelu Voican Voiculescu, la slujba de pomenire din Piața Universității. Petre Roman, huiduit și el de cei prezenți (VIDEO)

Bărbatul care l-a însângerat pe Gelu Voican Voiculescu, identificat de jandarmi

Bărbatul care l-a însângerat pe Gelu Voican Voiculescu, identificat de jandarmi © Jndarmeria Română

Jandarmeria a transmis, sâmbătă, precizări cu privire la incidentul în urma căruia Gelu Voican Voiculescu a fost rănit, afirmând că acţiunea de lovire a fost constatată după ce persoana agresată a fost izolată şi a început să sângereze. Între timp, bărbatul care l-a lovit a părăsit piaţa, iar jandarmii au făcut publică imaginea acestuia. „Acţiunea de lovire a fost constatată după ce persoana agresată a fost izolată şi a început să sângereze, timp în care, cel care a lovit părăsise deja zona. În urma vizionării filmărilor efectuate la faţa locului, au fost stabilite semnalmentele persoanei care a agresat cu un baston ortopedic, aceasta fiind o persoană în vârstă, de aproximativ 65 de ani, nefiind cunoscută cu antecedente la adunările publice”, a transmis, sâmbătă, Jandarmeria.

Sursa citată a precizat că semnalmentele au fost transmise forţelor de ordine, în vederea identificării.

De asemenea, filmările efectuate la faţa locului au fost puse la dispoziţia organelor de cercetare.

Jandarmii au transmis, de asemenea, fotografia persoanei suspectate că l-ar fi lovit pe Gelu Voican Voiculescu.

Gelu Voican-Voiculescu, fost vicepremier în Guvernul provizoriu Petre Roman, a fost huiduit şi lovit, sâmbătă, la manifestările dedicate Revoluţiei desfăşurate în Piaţa Universităţii din Bucureşti.

Gelu Voican Voiculescu, scos de jandarmi cu capul spart din Piaţa Universităţii. Cum l-a întâmpinat mulţimea pe Petre Roman VIDEO 

100

Gelu Voican Voiculescu, unul dintre actorii politici cheie din timpul evenimentelor din decembrie 1989, a fost bătut de revoluționari, sâmbătă, la slujba de pomenire organizată în Piața Universității din București, la 30 de ani de la momentul în care Revoluția Română se muta în Capitală, iar dictatorul Nicolae Ceaușescu își susținea ultimul discurs public.

Gelu Voican Voiculescu este acuzat de crime împotriva umanității în Dosarul Revoluției Gelu Voican Voiculescu, însărcinat cu controlul serviciilor secrete în perioada `89-90, a fost îmbrâncit, scuipat și, în cele din urmă, chiar lovit cu o cârjă în cap. În cele din urmă, fostul vicepremier a fost scos din mulțime cu ajutorul jandarmilor și escortat către o unitate spitalicească.

Fostul premier Petre Roman, un alt protagonist al schimbării de regim din România, a fost și el huiduit de revoluționarii prezenți în Piața Universității.

Mai mulţi lideri politici au fost prezenţi sâmbătă la troiţa din Piaţa Universităţii din Capitală, pentru a comemora 30 de ani de la Revoluţia din 1989. Fostul premier Petre Roman a fost apostrofat de mulţime, iar Gelu Voican Voiculescu, judecat în dosarul Revoluţiei, a scăpat de furia mulţimii cu ajutorul jandarmilor, dar cu capul spart.

UPDATE Reacţia lui Ion Iliescu ​Fostul preşedinte Ion Iliescu a reacţionat sâmbătă pe blog după ce Gelu Voican Voiculescu a fost agresat în Piaţa Universităţii, unde venise la o ceremonie de comemorare a 30 de ani de la Revoluţia din 29189.

Iliescu susţine că cele întâmplate demonstrează că nici după trei decenii reconcilierea nu este posibilă.

UPDATE 18.00 Gelu Voican Voiculescu a depus plângere împotriva bărbatului care l-a lovit în timp ce se afla în Piaţa Universităţii.

Agresorul a fost identificat: are 68 de ani şi urmează să fie audiat, a transmis Poliţia Capitalei.

UPDATE Jandarmeria Capitalei vine cu precizări în urma incidentului din Piaţa Universităţii şi anunţă ca au fost demarate procedurile pentru identificarea agresorului, făcând publică imaginea acestuia. „Incidentul s-a produs în Piaţa Universităţii la o activitate de comemorare a 30 de ani de la Revoluţia din Decembrie 1989.

La ora 12: 15, pe timpul slujbei religioase, o persoană a fost lovită cu un obiect în zona capului. În acele momente de îmbulzeală, a fost necesară intervenţia forţelor de ordine, prezente pentru asigurarea măsurilor de ordine publică, pentru a-l scoate din zonă pe cel accidentat.

La acest moment, se fac demersuri în vederea identificării agresorului „, arată comunicatul transmkis de Jandarmerie.

Preşedintele Klaus Iohannis a depus o coroană de flori şi a discutat câteva minute cu oamenii prezenţi.

Un gest similar au făcut premierul Ludovic Orban şi liderul USR Dan Barna.

La ceremonia de comemorare a victimelor Revoluţiei din 1989 şi-au făcut apariţia şi Gelu Voican Voiculescu, director al Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989, huiduit şi îmbrâncit de foştii revoluţionari prezenţi, dar şi Petre Roman, căruia un bărbat i-a strigat „criminalule „.

Inculpat în Dosarul Revoluţiei pentru crime împotriva umanităţii, Voiculescu a fost nevoit să părăsească zona, după ce a fost huiduit şi lovit, fiind scos de jandarmi cu capul spart.

FOTO Inquam Photos / George Calin „Criminalule!

Mi-ai omorat copiii, nenorocitule! „„Nu îţi este ruşine, criminalule?

Du-te la puşcărie.

Ai tupeu să vii aici? „, i-a strigat mulţimea furioasă, în timp ce era scos de jandarmi din mulţime. „Sângele vărsat din cauza dumitale… La puşcărie când vă duceţi pentru crimele odioase?

Aţi tras în noi?

Criminalule „, i-a strigat un bărbat şi lui Petre Roman, care s-a îndepărat dintre revoluţionari.

Gelu Voican Voiculescu este acuzat de infracţiuni contra umanităţii în Dosarul Revoluţiei.

El susţine, însă, că dosarul „este o absurditate”, pentru că „o revoluţie nu se dă în judecată”

Lasă un răspuns

Top