You are here
Home > Economic > Guvernul Orban a alocat 1.000 lei unei primării PSD din Olt pentru „plata unor cheltuieli”, în timp ce o primărie PNL a primit peste 500.000 lei
loading...

Guvernul Orban a alocat 1.000 lei unei primării PSD din Olt pentru „plata unor cheltuieli”, în timp ce o primărie PNL a primit peste 500.000 lei

Guvernul condus de Ludovic Orban a alocat, în şedinţa de la sfârşitul săptămânii trecute, fonduri pentru primăriile din ţară, pentru plata unor cheltuieli. În Olt, cei mai mulţi bani au mers către primăriile conduse de edili liberali, administraţiile cu social-democraţi în conducere primind sume derizorii de 1.000 lei, 4.000 lei sau 5.000 lei.

Banii au fost alocaţi de Guvernul Orban în urma unor solicitări ale primăriilor din fiecare judeţ, centralizate de prefecturi.

Primăria din judeţul Olt unde au ajuns cei mai mulţi bani este Studina, condusă de prim-vicepreşedinte filialei judeţene a PNL, Marian Vasile. Este vorba despre 565.000 lei. Primarul din Studina este recompensat astfel pentru faptul că atât în turul 1, cât şi în turul doi, al Prezidenţialelor, a adus cele mai multe voturi pentru candidatul Klaus Iohannis.

500.000 au intrat în vistieria Primăriei Urzica, la conducerea căreia este tot un liberal, Ion Spiridon. 219.000 lei au ajuns la Primăria Iancu Jianu, condusă de liberalul Paulică Munteanu.

În contrast, Guvernul PNL a alocat suma de 1.000 lei, adică zece milioane lei vechi, Primăriei Vâlcele, condusă de un primar PSD. 4.000 lei au fost alocaţi Primăriei Deveselu şi 5.000 lei Primăriei Găneasa, administraţii locale cu primari PSD.

Printre primările care au primit bani puţini se numără şi Balşul cu 16.000 lei, semn că primarul Mădălin Teodosescu nu se mai află în graţiile şefilor PNL de la Bucureşti.

Lasă un răspuns

Top