SLANINA IN SARAMURA – CEA MAI DELICIOASA RETETA PE CARE MERITA SA O INCERCATI Actualitate Culinar Diverse media Reteta Social Stiri by admin - decembrie 26, 2019decembrie 26, 20190 Pentru slanina la saramura apa se lasa sa dea in clocot o singura data. Apoi se adauga sarea, piperul, cimbrul, foile de dafin si usturoiul pisat. Se lasa sa se raceasca. Ingrediente: 150 g sare grunjoasa, o capatana usturoi, piper boabe, piper macinat, foi de dafin, cimbru Pentru slanina la saramura apa se lasa sa dea in clocot o singura data. Apoi se adauga sarea, piperul, cimbrul, foile de dafin si usturoiul pisat. Se lasa sa se raceasca. Separat se taie slanina fasii. Se aseaza intr-un butoi si se pune saramura rece. Deasupra se aseaza un bolovan sau orice alta greutate. Butoiul se aseaza intr-un loc racoros, iar din cand in cand se intorc bucatile de slanina. Slanina la saramura se tine 20 de zile. Dupa aceasta slanina se afuma pana prinde o culoare rosiatica.