You are here
Home > Actualitate > SLANINA IN SARAMURA – CEA MAI DELICIOASA RETETA PE CARE MERITA SA O INCERCATI
loading...

SLANINA IN SARAMURA – CEA MAI DELICIOASA RETETA PE CARE MERITA SA O INCERCATI

Pentru slanina la saramura apa se lasa sa dea in clocot o singura data. Apoi se adauga sarea, piperul, cimbrul, foile de dafin si usturoiul pisat. Se lasa sa se raceasca.

Ingrediente:

150 g sare grunjoasa, o capatana usturoi, piper boabe, piper macinat, foi de dafin, cimbru

Pentru slanina la saramura apa se lasa sa dea in clocot o singura data. Apoi se adauga sarea, piperul, cimbrul, foile de dafin si usturoiul pisat.

Se lasa sa se raceasca.

Separat se taie slanina fasii. Se aseaza intr-un butoi si se pune saramura rece. Deasupra se aseaza un bolovan sau orice alta greutate. Butoiul se aseaza intr-un loc racoros, iar din cand in cand se intorc bucatile de slanina. Slanina la saramura se tine 20 de zile.

Dupa aceasta slanina se afuma pana prinde o culoare rosiatica.

Lasă un răspuns

Top