You are here
Home > Actualitate > Fiul unui polițist din Olt, condamnat la închisoare pentru tentativă de omor, dat în urmărire pentru că se sustrage pedepsei/FOTO
loading...

Fiul unui polițist din Olt, condamnat la închisoare pentru tentativă de omor, dat în urmărire pentru că se sustrage pedepsei/FOTO

Fiul polițistului din Corabia care, în urmă cu aproape trei ani, a înjunghiat doi tineri într-un bar din localitatea Vișina, a fost dat în urmărire de polițiști pentru că el, condamnat definitiv la închisoare cu executare, se sustrage de mai multe luni executării pedepsei, informează presa enii legii au date care indică faptul că tânărul ar fi fugit din țară.

Este vorba de Marius Iliuță Bucureșteanu, care, în noaptea de 17 spre 18 martie 2017, a înjunghiat doi tineri într-un bar din comuna Vișina. Inițial, el a fost arestat preventiv, după care instanța a trebuit să îl pună în libertate pentru că un procuror a „uitat” să ceară magistraților, în termenul legal, menținerea acestei măsuri, astfel că judecarea cauzei s-a efectuat cu inculpatul în libertate. În 5 decembrie 2018, tânărul a fost condamnat de Tribunalul Olt la 10 ani şi 8 luni de închisoare pentru tentativă de omor calificat. În urmă cu mai bine de trei luni, Curtea de Apel Craiova a admis apelurile declarate de procurori și de inculpat și, rejudecând, a pronunțat o pedeapsă de 5 ani și 2 luni de închisoare şi 800 de lei amendă. La aceasta au fost adăugați 3 ani de închisoare pentru o infracțiune mai veche pentru care inculpatul beneficia de suspendarea pedepsei, rezultând, astfel, o pedeapsă totală de 8 ani, 2 luni închisoare şi 800 de lei amendă. După pronunțarea sentinței, fiind căutat de autorități pentru încarcerare, Marius Iliuță Bucureșteanu nu a mai fost de găsit. Surse judiciare au declarat, pentru presa, că există date potrivit cărora inculpatul ar fi fugit din țară.

Infracțiunea a fost comisă în noaptea de 17 spre 18 martie 2017, când Marius Iliuță Bucureșteanu a înjunghiat doi tineri într-un bar din localitatea Vișina.

Potrivit procurorilor, „inculpatul a exercitat acte de violenţă fizică asupra a două persoane care au fost lovite în mod repetat cu un cuţit, fiindu-le provocate leziuni traumatice care au necesitat pentru vindecare 8 – 9 zile de îngrijiri medicale şi respectiv 22 – 25 zile de îngrijiri, în această din urmă situaţie viaţa victimei fiind pusă în pericol”.

Marius Iliuță Bucureșteanu

Victimele, Laurențiu George Mitrache, de 31 de ani, din Slatina, și Daniel Murgea, de 22 de ani, cu domiciliul în comuna Brebeni, au ajuns la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova, primul fiind cel despre care procurorii au susținut că i-a fost pusă în pericol viața.

Daniel Murgea a fost înjunghiat în piept și la mâini

După faptă, agresorul s-a internat și el la Spitalul Floreasca din Capitală, însă atât victimele, cât și alte persoane care au fost martore la scandal, susțin că, după ispravă, tânărul a plecat neatins din locul cu pricina și că, prin urmare, prin internarea într-o unitate sanitară, acesta ar fi urmărit doar să scape de necaz.

Fiul polițistului din Corabia a fost cercetat, în trecut, în mai multe dosare penale, unul dintre acestea aducându-i, în 2016, și o condamnare de trei ani de închisoare cu suspendare pentru vătămare corporală din culpă și pentru ultraj contra bunelor moravuri, cu un termen de încercare de șase ani. Condamnarea a fost pronunțată de Curtea de Apel Craiova, unde procurorii au făcut recurs după ce Judecătoria Corabia îl condamnase la doar doi ani de închisoare cu suspendare.

Lasă un răspuns

Top