You are here
Home > Actualitate > Afacerişti din Olt ar fi vândut fictiv mărfuri către primării din ţară. Percheziţii la Potcoava şi Osica de Sus – VIDEO
loading...

Afacerişti din Olt ar fi vândut fictiv mărfuri către primării din ţară. Percheziţii la Potcoava şi Osica de Sus – VIDEO

Peste 100 de percheziţii sunt desfăşurate, miercuri dimineaţa, în 25 de judeţe şi în Capitală, într-un dosar cu un prejudiciu de două milioane de euro ce vizează infracțiuni de fals și de serviciu.

VIDEO/ Percheziții la Potcoava și Osica de Sus într-un dosar privind achiziții fictive efectuate de primării. 102 descinderi în 25 de județe și București

În judeţul Olt, percheziţii se desfăşoară la Potcoava şi Osica de Sus. Polițiștii de investigare a criminalității pun în aplicare 15 mandate de aducere.

Activitățile se desfășoară în județele Olt, Vâlcea, Prahova, Dâmbovița, Caraș-Severin, Călărași, Buzău, Ilfov, Brăila, Galați, Gorj, Hunedoara, Timiș, Tulcea, Cluj, Dolj, Alba, Constanța, Brașov, Argeș, Teleorman, Mehedinți, Ialomița, Arad și Giurgiu, precum și în București, la domiciliile unor persoane și la sediile unor societăți comerciale și instituții.

Acțiunea are loc în cadrul unui dosar penal instrumentat de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Giurgiu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bolintin-Vale, fiind efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de amenințare, falsificarea de instrumente de plată, abuz în serviciu, fals intelectual, delapidare și instigare la abuz în serviciu.

Prejudiciul estimat, cauzat bugetului de stat este de 2.000.000 de euro.

„Din cercetări a reieșit că mai multe instituții din țară ar fi efectuat plata unor achiziții fictive pentru mărfuri care nu ar fi intrat niciodată în patrimoniul instituției sau plata unor facturi pentru mărfuri supraevaluate, pentru care achiziția era nejustificată, neexistând referate de necesitate sau recepții ale mărfurilor achiziționate”, se arată într-un comunicat al Poliţiei.

Sursa citată mai precizează că aceste achiziții ar fi fost făcute de la diferite societăți comerciale care nu au personal angajat, sunt administrate de aceleași persoane fizice, au sediul social și domiciliul fiscal stabilite la adrese apropiate și care au înregistrat venituri doar din încasări de la unități administrativ-teritoriale, instituții de învățământ și alte instituții.

La acțiune participă polițiști din cadrul I.G.P.R. – Direcția de Investigare a Criminalității Economice și inspectoratele de poliție ale județelor Olt, Vâlcea, Prahova, Dâmbovița, Caraș-Severin, Călărași, Buzău, Ilfov, Brăila, Galați, Gorj, Hunedoara, Timiș, Tulcea, Cluj, Dolj, Alba, Constanța, Brașov, Argeș, Teleorman, Mehedinți, Ialomița, Arad și Giurgiu.

Activitățile beneficiază de sprijinul echipelor de intervenție din cadrul serviciilor pentru acțiuni speciale și al Grupării de Jandarmi Mobilă Craiova.

Lasă un răspuns

Top