You are here
Home > Actualitate > De ce se închide Aluta Slatina, una dintre cele mai vechi fabrici de pâine din ţară
loading...

De ce se închide Aluta Slatina, una dintre cele mai vechi fabrici de pâine din ţară

Fabrica Aluta din Slatina, unul dintre cei mai vechi producători de pâine şi produse de panificaţie din ţară, se vinde unei societăţi care va dărâma toate imobilele existente şi va construi mai multe galerii comerciale.

Potrivit gazetarilor aproape întreg personalul a fost disponibilizat, iar peste câteva luni fără un loc de muncă vor rămâne şi paznicii care păzesc utilajele societăţii.

În aceste zile va mai fi livrată pâinea rămasă pe stoc, urmând ca de săptămâna viitoare să dispară din magazine.

Potrivit reprezentanţilor societăţii care deţine Aluta, nu mai era rentabilă operaţionalizarea fabricii.

„Săptămâna aceasta va mai fi livrată pâinea rămasă pe stoc şi se va încheia toată activitatea. Mai avem trei paznici care păzesc utilajele, după aceea o lichidăm. Contractul de vânzare se va semna la sfârşitul lunii ianuarie, iar în acea zonă vor fi construite galerii comerciale. Nu mai puteam suporta cheltuielile. Am avut şi numeroase controale, nu era rentabil să o mai ţinem. Întreg personalul este aproape de pensionare”, a declarat, pentru Gazeta Nouă, Ionel Văduva, asociat al societăţii Aluta.

37 de muncitori de la Aluta rămân astfel fără un loc de muncă la început de an 2020. Disponibilizări colective au mai fost anunţate în ianuarie de o firmă de construcţii, care a trimis în somaj 185 de muncitori.

Lasă un răspuns

Top