You are here
Home > Actualitate > Poliţiştii şi jandarmii care au intrat în „Casa Groazei” din Caracal, anchetaţi. Dincă i-a reclamat că l-au bătutolt,ot,olt.ro,news,stiri,politia,bataie,
loading...

Poliţiştii şi jandarmii care au intrat în „Casa Groazei” din Caracal, anchetaţi. Dincă i-a reclamat că l-au bătutolt,ot,olt.ro,news,stiri,politia,bataie,

Un dosar de cercetare penală se află în lucru la Parchetul de lângă Tribunalul Olt, procurorii anchetând felul în care au intervenit jandarmii şi poliţiştii, pe 26 iulie 2019, când s-a intrat în casa lui Gheorghe Dincă din Caracal.

Dincă a reclamat purtarea abuzivă a forţelor de ordine care au pătruns în locuinţa lui, pe 26 iulie. Mai exact, el spune că a fos bătut de poliţişti şi jandarmi.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, Anca Anuţa, a declarat că procurorii anchetează, deocamdată, faptele şi nu persoanele. Cu toate acestea, jandarmii şi poliţiştii reclamaţi trebuie să fie audiaţi de procurori.

Este dosarul în lucru, nu este finalizat. Vă spuneam, încărcătura este foarte mare, sunt mai multe persoane cercetate, care au fost în contact, care au fost prezente la cercetarea la faţa locului şi trebuie stabilit exact gradul de participare al fiecăruia. (…) Au fost atunci, la faţa locului, şi poliţişti şi jandarmi. În dosar, urmărirea penală este cu privire la faptă, nu la persoană”, a declarat Anca Anuţa.

Magistraţii Tribunalului Olt au decis, vineri, să menţină măsura arestului preventiv în cazul lui Gheorghe Dincă şi complicelui său, Ştefan Risipiţeanu, respingând solicitarea avocaţilor din oficiu de înlocuire cu măsuri preventive mult mai blânde. Cu toate că decizia judecătorilor nu este definitivă, cei doi putând să o conteste în 48 de ore, ea este executorie, astfel că Dincă şi Risipiţeanu au fost transferaţi la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova.

Lasă un răspuns

Top