You are here
Home > Actualitate > Cele cinci dosare de viol şi lipsire de libertate închise nejustificat la Caracal, împărţite între instanţă şi parchet
loading...

Cele cinci dosare de viol şi lipsire de libertate închise nejustificat la Caracal, împărţite între instanţă şi parchet

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, Anca Anuţa, a vorbit despre cele cinci dosare de viol şi lipsire de libertate, închise nejustificat de Parchetul Caracal, lucru constatat în urma unui control al Parchetului General.

Două dintre dosare au fost preluate de Parchetul Olt, în timp ce celalte trei sunt la instanţă în vederea confirmăriii redeschiderii urmăririi penale.

„Sut cele cinci, despre care am discutat. Doar două am preluat la Parchetul Olt, trei au fost trimise la instanţă în vederea confirmării redeschiderii urmăririi penale. Celelalte două le-am preluat noi, sunt la PT Olt în lucru, nu a fost nevoie de confirmarea redeschiderii dispusă de procurorul general. Trei au fost trimise la instanţă, nu ştiu dacă au fost confirmate, am înţeles de la colegi că erau încă pe cameră preliminară, celelalte două sunt la noi în lucru”, a declarat procurorul Anca Anuţa.

Ea şi-a exprimat speranţa că aceste dosare vor fi soluţionate în prim parte a acestui an.

„Noi ne propunem să le soluţionăm până la finele trimestrului I, însă nu întotdeauna ce ne propunem putem să şi reuşim, pentru că activităţile noastre de multe ori pot fi îngreunate de părţi care, deşi citate, nu se prezintă sau invocă obiectiv sau motivat diverse aspecte de neprezentare şi atunci trebuie emise citaţii pentru alte termene sau îşi angajează avocaţi, avocaţii solicită amânări pentru că sunt prezenţi la diferite alte unităţi de parchet şi atunci toate aceste aspecte conduc la tergiversare”, a conchis şef PT Olt.

În urma unui control al Parchetului General, la Parchetul Caracal au fost infirmate, ca nelegale şi netemeinice, cinci soluţii de netrimitere în judecată în dosare de viol şi lipsire de libertate în mod ilegal. Totodată, a fost sesizată Inspecţia Judiciară pentru a aprecia cu privire la efectuarea de verificări privind abaterile disciplinare ce rezultăa din actul de control şi verificarea activităţii manageriale a prim-procurorului.

Lasă un răspuns

Top