You are here
Home > Actualitate > Poveste tulburatoare. La numai 36 de ani, Mirela se luptă cu o maladie cumplită. Fetiţa ei: Mami, îţi dau banii din puşculiţa mea!
loading...

Poveste tulburatoare. La numai 36 de ani, Mirela se luptă cu o maladie cumplită. Fetiţa ei: Mami, îţi dau banii din puşculiţa mea!

Când am văzut fotografia Ramonei Mirela Dincă, frumuseţea ochilor ei albaştri ne-a tulburat. Dar mai tulburătoare este povestea ei. La numai 36 de ani, cu un soţ, un copil de şase ani şi nenumărate alte motive să se bucure de viaţă, Mirela se luptă pentru acest drept cu o maladie cumplită. Neoplasm de sân, metastaze cerebrale multiple, cu leziuni secundare nou-apărute în afara câmpului operator. Edem cerebral reactiv. O înşiruire de cuvinte care umplu de nonsens viaţa unui om.

Mirela stă la pat, cu puterile slăbite în urma operaţiilor şi tratamentelor din ultimele luni. Fetiţa ei ştie că mama e bolnavă şi că are nevoie de bani pentru a se face bine. Uneori se duce şi îi dă să mănânce. Într-o zi, i-a spus că îi dă toţi banii din puşculiţa ei ca să aibă pentru tratament.

După doi ani, cancerul a reapărut

În 2017, Mirelei i-a apărut un ganglion sub braţ. A mers la medic şi a primit, în urma investigaţiilor, o veste care i-a dat lumea peste cap. Neoplasm mamar. A fost operată de urgenţă și sânul i-a fost extirpat. A urmat o perioadă de chimioterapie şi radioterapie. După tratament, totul părea în regulă. A continuat să facă examene RMN şi CT, iar cancerul părea să fi dispărut.

După doi ani, au început, însă, ameţelile şi durerile de cap puternice. Mirela lucrează în contabilitate, aşa că prima bănuială a fost o stare de oboseală cauzată de activitatea de la birou. După două-trei săptămâni, stările de rău au început să se agraveze, iar într-o zi şi-a pierdut cunoştinţa. Medicul a sfătuit-o să îşi facă un CT, iar rezultatele au zdruncinat firava linişte care îndrăznise să se înfiripe, din nou, în familia Dincă. Multiple tumori la cap. Metastaze cerebrale. Mirela a fost operată la Spitalul „Bagdasar Arseni“ din Bucureşti, una dintre tumori i-a fost extirpată, iar cealaltă a fost înlăturată prin radiochirurgie (Gama Knife). La ultimul examen RMN, însă, medicii au constatat că au mai apărut încă patru tumori, una fiind inoperabilă din cauza amplasării.

Familia are nevoie de sprijin pentru tratament

Cancerul Mirelei este unul foarte agresiv. Dacă radioterapia nu funcţionează, o opţiune ar fi imunoterapia. Tratamentul este, însă, costisitor, ajunge la peste 1.000 de euro pe lună, iar familia nu îşi permite să îl plătească. Banii pe care soții Dincă îi strânseseră cu mari eforturi pentru a-și cumpăra o locuință i-au folosit pentru tratamente. Iar acum, mai mult ca niciodată, au nevoie de sprijin financiar.

Imunoterapia include o varietate de tratamente care funcționează în moduri diferite: unele sunt destinate să stimuleze sistemul imunitar de apărare într-un mod general, altele ajută sistemul imunitar să recunoască și să atace celulele canceroase în mod specific.

Banii din puşculiţă nu sunt de ajuns. Dar fiecare dintre noi putem pune un bănuţ acolo. Şi, astfel, putem salva viaţa unei mame, viaţa unei frumoase femei cu ochi albaştri.

Cei care doriți să o sprijiniți pe Mirela o puteți face donând orice sumă în contul deschis la Banca Transilvania – SUCURSALA CRAIOVIȚA NOUĂ
Dincă Mirela Ramona – RO61BTRL01701201W10006XX

Lasă un răspuns

Top