You are here
Home > Actualitate > VIDEO A venit URGIA în România: Două județe sunt IZOLATE, toate drumurile au fost ÎNCHISE
loading...

VIDEO A venit URGIA în România: Două județe sunt IZOLATE, toate drumurile au fost ÎNCHISE

Circulaţia rutieră pe toate drumurile naţionale din judeţele Brăila şi Tulcea se va închide miercuri, de la ora 22:00, din cauza avertizărilor Cod roşu de viscol emise de Administraţia Naţională de Meteorologie.

„Având în vedere fenomenele meteorologice deosebite din zonele aflate sub cod roşu de vreme rea s-a luat decizia închiderii circulaţiei rutiere pe toate drumurile naţionale din judeţele Brăila şi Tulcea, începând cu ora 22:00”, precizează un comunicat al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Recomandări în atenţia conducătorilor auto privind circulaţia în condiţii meteo nefavorabile

Drumurile naţionale unde circulaţia va fi închisă, începând cu ora 22:00, sunt: DN 21, DN 2B, DN 23, DN 22 şi DN 22B din judeţul Brăila şi DN 22, DN 22A, DN 22D, DN 22E, DN 22F, DN 22H din judeţul Tulcea.

Potrivit sursei citate, Direcţiile Regionale de Drumuri şi Poduri sunt mobilizate pentru Cod roşu şi toate utilajele sunt pregătite pentru a acţiona acolo unde este cazul, iar Dispeceratele CNAIR SA vor funcţiona la capacitate maximă.

Având în vedere avertizările meteorologice şi carosabilul acoperit cu zăpadă,   poliţiştii recomandă conducătorilor auto să adopte o manieră prudentă de conducere şi să adapteze permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic astfel încât să le fie permisă oprirea în siguranţă, luând în considerare faptul că, în astfel de circumstanţe, distanţa de frânare este mult mai mare.

Vremea

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, două avertizări Cod roşu de viscol, valabile din această seară şi până joi dimineaţa în opt judeţe, şi alte avertizări Cod galben şi Cod portocaliu de ninsori viscolite ce vizează mare parte din ţară.

– Echipați-vă corespunzător autovehiculul pentru circulația în condiții de iarnă (anvelope specifice sezonului, lanțuri antiderapante, lopată, săculeț cu nisip, rezervă de combustibil etc).

– Evitaţi acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie, deoarece autovehiculul pe care îl conduceţi poate derapa. Folosiţi cu precădere frâna de motor atunci când rulaţi pe un carosabil alunecos! Nu efectuaţi depăşiri riscante!

-Folosiţi corespunzător sistemul de iluminare-semnalizare, cât şi cel de climatizare şi dezaburire, pentru a vedea şi a putea şi văzuţi în trafic. Curăţaţi în permanenţă farurile şi blocurile de semnalizare.

– Păstraţi o distanţă de siguranţă faţă de autovehiculul care circulă în aceeaşi direcţie!

– Pietonilor le recomandăm să evite deplasarea pe partea carosabilă şi să folosească pentru traversare numai trecerile de pietoni, marcate şi semnalizate, asigurându-se temeinic înainte de a traversa.

Totodată, poliţiştii vă recomandă să vă informaţi în prealabil cu privire la condiţiile meteo din zonele în care urmează să vă deplasaţi şi să respectaţi indicaţiile agenţilor de circulaţie şi ale lucrătorilor de la Direcţia de Drumuri Judeţene şi de la Drumuri Naţionale, în cazul interzicerii temporare a circulaţiei pe unele sectoare de drum, pentru facilitarea intervenţiei echipajelor de deszăpezire şi a autosalvărilor.

Cod GALBEN și PORTOCALIU de ninsori și viscol în Moldova. Cod ROȘU în sudul țării! Recomandările drumarilor pentru deplasarea pe vreme nefavorabilă!

Lasă un răspuns

Top