You are here
Home > Actualitate > La Slatina au început lucrările pentru lărgirea străzii din zona industrială spre Draganesti-Olt la patru benzi de circulaţie
loading...

La Slatina au început lucrările pentru lărgirea străzii din zona industrială spre Draganesti-Olt la patru benzi de circulaţie

Lucrările de supralărgire a străzii Drăgăneşti, din Slatina, în zona platformei industriale a oraşului dinspre comuna Brebeni, au început, vineri dimineaţa.

În cadrul proiectului, strada Drăgăneşti va fi lărgită la 14 metri, astfel încât să se poată circulă pe două benzi pe fiecare sens de mers.

Valoarea totală a investiţiei este de aproximativ 8 milioane lei, fără TVA, vizând zona de la sensul giratoriu către Milcov, până la ieșirea din municipiu, direcția comuna Brebeni. Durata de implementare a proiectului este de aproximativ nouă luni, din care o lună a fost pentru proiectare.

Lucrările prevăzute la acest proiect sunt: spargere mixtură asfaltică – parte carosabilă existentă; săpătură mecanică, atât pentru porțiunea de supralărgire, cât și pentru porțiunea de drum existent; realizare fundație, atât pentru porțiunea existentă, cât și pentru zona de supralărgire, care constă în așternerea unii strat de balast de 60 cm grosime și un strat de balast stabilizat de 20 cm grosime; așternere straturi sistem rutier.

Totodată, va fi continuat trotuarul existent pe partea dreaptă a străzii din direcția de mers Slatina – Brebeni, până la accesul pentru tiruri la TMK. Trotuarul va fi încadrat cu borduri de beton prefabricat, borduri prefabricate, borduri mari, respectiv borduri mici.

De asemenea, pentru colectarea apelor pluviale din zonă, se vor realiza, de o parte și de cealaltă a străzii, rigole betonate, acoperite cu placate carosabile din beton.

Investiţia este realizată în cadrul contractului-cadru încheiat de municipalitate cu mai multe firme de construcţii. În total, potrivit contractului-cadru, în perioda 2019 – 2023, vor fi reabilitate 108 străzi. Străzile au fost împărţite în trei loturi, cu trei constructori: lotul unu – General Trust Argeş, lotul doi – SC Olt New Cosntruct, lotul trei – Panadria SRL. Valoarea totală a proiectului se ridică la 97 milioane lei, pe toţi cei patru ani.

O Alternativa ideala de fluidizare a traficului la intrare in Slatina si preluarea celor doua benzi pe sens ce se vor supralărgi, ar fi peste calea ferata o simpla pasarela auto cu intrare de pe langa fosta fabrica de paine Aluta Slatina si parculetul de joaca din foto spre fostul liceu Constructii Ion Mincu

Lasă un răspuns

Top