You are here
Home > Actualitate > Nume grele din armată, prinse în dosarul Caracal
loading...

Nume grele din armată, prinse în dosarul Caracal

Ofițeri acoperiți ai Direcției Generale de Informații a Armatei, care veghează la „buna purtare” a militarilor americani din România, au sosit la Caracal imediat după izbucnirea scandalului „Casa Groazei”.

Ofițerii Direcției Generale de Informații a Armatei (DGIA) veghează discret ca militarii americani de la bazele din România să nu fie angrenați în scandaluri publice în timpul permisiilor în afara unității, scrie cotidianul „Național”, într-o anchetă privind legăturile dintre DGIA și ancheta de la Caracal.


După cât se pare, totul a pornit de la un scandal monstru declanșat la 1 aprilie 2018, când șapte militari americani de la baza Deveselu s-au îmbătat într-un local din Craiova și au început să se ia de dansatoarele din club, care le-au refuzat avansurile.


Povestea a degenerat într-o bătaie între militarii americani și bodyguarzi, fiind necesară intervenția poliției, care i-a condus pe americani la secție.
Intră în scenă DGIA.


„Din informațiile intrate în posesia noastră reiese chiar că s-a recurs la o echipă mixtă de colaborare informativă cu ofițerii Direcției Generale de Informații a Armatei, condusă de generalul Marian Hăpău. Astfel de operațiuni de asigurare a ”protecției din umbră” derulându-se de altfel și în alte state partenere în care Armata SUA are dislocate trupe militare. Și uite cum ”acoperiții” lui Hăpău și-au luat angajamentul de a veghea ca astfel de incidente declanșate de cele mai multe ori de ”poftele carnale” ale militarilor care beneficiază de scurte permisii să nu mai aibă loc în perimetrul sau în zona limitrofă ”Scutului de la Deveselu”, scrie „Național”.

Mai mult decât atât:


„În ianuarie 2019, cei de la Direcția Generală de Protecție Internă sesizau oficial, într-un raport incendiar, vulnerabilitățile reprezentate de ”explozia” rețelelor de prostituție dezvoltate în preajma bazei americane, în timp ce DGIA- ul lui Hăpău continua să tacă mâlc pe acest subiect.”


Odată cu izbucnirea scandalului Caracal, acoperiții DGIA au dat năvală în oraș pentru a urmări evoluția cazului, scrie ziarul menționat, citând surse aparținând „altor structuri contrainformative”.


„Și astfel că rămâne marea întrebare ce au căutat toți acești ofițeri de informații militare la Caracal, din moment ce în mod oficial Armata Română nu a fost implicată sub nicio formă în tragediile fetelor dispărute! Întrebare pe care încă și-o pun alte structuri contrainformative care știu foarte bine ”vânzoleala” ofițerilor DGIA de lângă ”Casa Graozei”, acolo unde Gheorghe Dincă a ținut ”agenda” unei țări întregi atâta amar de vreme. Iar explicația interesului major al DGIA pentru acest subiect fierbinte, dar care nu le intră oficial în fișa postului nu poate fi decât una singură… ”

Sursa: national.ro.

Lasă un răspuns

Top