You are here
Home > Actualitate > Franța: Hoț ROMÂN replica zilei: „Când FUR nu beau și nu fumez! Dar O SĂ RECUNOSC fapta ca să VĂ FAC PE PLAC“
loading...

Franța: Hoț ROMÂN replica zilei: „Când FUR nu beau și nu fumez! Dar O SĂ RECUNOSC fapta ca să VĂ FAC PE PLAC“

Un român de 38 de ani, condamnat deja pentru mai multe furturi în Franța, recunoaște alte cazuri de furt, dar nu pe cel pentru care a fost adus în fața instanței. În cazul acestuia, el ar fi fost identificat după ADN-ul extras de pe un muc de țigară, însă el neagă acuzațiile spunând că este un „om serios“, iar când este la furat… nu bea și nu fumează.

În noaptea de 21 spre 22 decembrie 2017, în Château-Arnoux-Saint-Auban, Provence, sediul unei companii care se ocupă cu închirierea de echipamente pentru industria construcțiilor, a fost jefuită. Vehiculul cu care s-au scos mai multe obiecte de valoare, precum și bani, a fost găsit în apropiere de Gardanne.

Presupusul făptuitor este un român de 38 de ani, tatăl a trei copii, alături de care locuia într-o rulotă în Marsilia, a ajuns în Franța încă din 2012. El a fost arestat la Calais pe 7 aprilie 2019 pentru acest presupus jaf.

Adus în fața instanței, el a recunoscut o serie de furturi comise într-un grup organizat, dar spargerea de la Château-Arnoux, unde ar fi putut fi plasat din cauza unui muc de țigară găsit la locul faptei de unde ar fi fost identificat ADN-ul său, a respins-o cu desăvârșire: „Când sunt la furat nu fumez și nu beau, dar o să recunosc fapta ca să vă fac pe plac“, ar fi declarat românul în fața instanței, prin intermediul unui interpret, după cum citează fauteprovenceinfo.fr.

 „Fac tot ce este necesar să fac pentru a fura“

Deja condamnat de două ori la închisoare pentru aceleași infracțiuni, românul a primit o nou pedeapsă de 12 luni de închisoare. Totuși, declarațiile sale i-au intrigat pe judecători, astfel că au continuat interogatoriul pentru a afla mai multe despre…„stilul său de viață“:  „Uneori sunt șofer sau privitor. De asemenea, pot sparge geamurile. Fac tot ce este necesar să fac pentru a fura“, a mai povestit tânărul român.

Specialitatea profesională a acuzatului este furtul”, a declarat Cécile Guyonvarch, procuror adjunct, care a solicitat 18 luni și un mandat pentru audierea împotriva învinuitului în detenție preventivă pentru alte fapte similare. Instanța a luat în considerare acuzațiile împotriva sa și l-a condamnat pe tâlharul recidivist la o nouă pedeapsă de 12 luni de închisoare.

Lasă un răspuns

Top