You are here
Home > Actualitate > Coronavirus: Autorităţile japoneze fac apel la evitarea aglomeraţiilor
loading...

Coronavirus: Autorităţile japoneze fac apel la evitarea aglomeraţiilor

Un nou semnal de alarmă tras de autorițăți, de data acesta din Japonia.

Ministrul japonez al sănătăţii, Katsunobu Kato, a făcut apel la populaţie să evite „reuniunile nenecesare” şi trenurile aglomerate la orele de vârf, pentru a limita răspândirea noului coronavirus în ţară, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Katsunobu Kato a avertizat că Japonia intră „într-o nouă fază” a acestei infecţii virale, prin constatarea pe zi ce trece a unor cazuri suplimentare printre persoanele care nu s-au deplasat în China, sau care nu au intrat în contact cu vizitatori veniţi din această ţară asiatică.

„Vrem să cerem locuitorilor să evite adunările fără caracter de urgenţă sau nenecesare. Vrem ca persoanele în vârstă sau care suferă de unele afecţiuni să evite locurile aglomerate”, a declarat ministrul Kato, la încheierea unei reuniuni cu experţii.

Guvernul va emite noi directive destinate medicilor, pentru a-i ajuta să repereze cazurile suspecte de infecţie cu noul coronavirus, şi cetăţenilor pentru a-i informa când să ceară consult de specialitate şi să meargă la doctor.

Noi contagieri au fost raportate în acest weekend în Japonia, urcând bilanţul la 59, la care se adaugă sutele de cazuri înregistrate la bordul vasului de croazieră acostat în largul coastelor nipone.

Lasă un răspuns

Top