You are here
Home > Actualitate > Breaking NEWS Elevii unui liceu din Alba se întorc din Veneto, cu autocarul, sunt aşteptaţi de medici în vamă
loading...

Breaking NEWS Elevii unui liceu din Alba se întorc din Veneto, cu autocarul, sunt aşteptaţi de medici în vamă

Elevii unui liceu din Alba se întorc din Veneto, cu autocarul, aşteptaţi de medici în vamă. Vor fi trimişi în carantină Elevi români care se întorc din Veneto, aşteptaţi de medici la vamă © Foto Profi Media

Un autocar plin cu elevi, de la Liceul de Muzică și Arte din Alba Iulia, va fi întâmpinat în Vama Borş de reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Bihor. Elevii se întorc din Veneto, Italia, regiune afectată de coronavirus

Părinţii copiilor au informat consulatul din Italia despre întoarcerea copiilor. Consultatul a informat Ministerul de Externe, care la rândul său a notificat ministerul Sănătăţii, care a luat măsurile necesare.

Autocar cu elevi care vin din Veneto, aşteptat în vamă de DSP

Autocarul cu elevi este aşteptat să sosească de reprezentanţii DSP Bihor, vor fi verificaţi şi apoi se va stabili locaţia unde vor fi ţinuţi în carantină.

Autocarul ar trebui să sosească la vama Borş în aproximativ trei ore.


În acest caz, s-a dispus organizarea unui comitet pentru situaţii de urgenţă, la Prefectură, sa caută spaţii pentru carantină. Medicii DSP vor fi prezenţi la frontieră pentru analize. Ulterior, poliţiştii din Bihor vor însoți autocarul până la granița cu judeţul Alba, iar de acolo îi va prelua poliția din Alba.

În urmă cu puţin timp, două tinere care s-au întors din Italia cu avionul, pe aeroportul din Timişoara, au fost plasate în carantină la domiciliu, timp de 14 zile, preventiv. Din primele informaţii, cele două tinere ar fi vizitat localitatea Treviso, în vacanţă, iar mama uneia dintre ele a decis să sune la ISU şi să întrebe dacă fata ei e bine, dupa ce ieri a văzut la televizor că în Treviso e zonă contaminată.

Toate persoanele care sosesc în România din localitățile afectate din regiunea Veneto și din provincia Lodi/Lombardia sau care au calatorit în aceste localități în ultimele 14 zile, vor trebui să stea în carantină timp de 14 zile, informează autorităţile române.

Vor fi suplimentate măsurile de control și prevenire a infecției cu noul coronavirus la punctele de frontiera terestre, maritime/ fluviale și aeriene, iar ministerul Sănătății va asigura personalul medical necesar în punctele de trecere a frontierei, cu specialisti din cadrul direcțiilor de sănătate publică, inclusiv prin detașare din alte județe si unități sanitare. 

Lasă un răspuns

Top