You are here
Home > Actualitate > Coronavirus în Italia. Mărturiile românilor din focarele virusului: Nu avem măști, mănuși sau dezinfectanți!
loading...

Coronavirus în Italia. Mărturiile românilor din focarele virusului: Nu avem măști, mănuși sau dezinfectanți!

Coronavirus continuă să facă victime în Italia, iar mai mulți români trăiesc în zonele aflate în carantină sau în apropierea acestora, riscând oricând să fie pe lista pacienților. Până în acest moment, în Italia sunt 219 persoane depistate cu Coronavirus, iar 5 oameni și-au pierdut deja viața după ce au luptat cu virusul. Cea mai afectată regiune rămâne Lombardia, cu 167 de cazuri confirmate.

PSnews.ro vă prezintă în exclusivitate mărturiile unor cetățeni români care trăiesc în zonele din Italia afectate de Coronavirus, cât și modul în care autoritățile italiene s-au mobilizat și au neglijat prevenția.

Un cetățean român care locuiește chiar în localitatea Codogno – unde a apărut primul caz al unui cetățean italian cu Coronavirus – ne-a povestit despre situația din zonă și despre faptul că autoritățile italiene nu le pun la dispoziție măști, dezinfectanți sau mănuși, iar în supermarket nu sunt primiți fără acestea.

„Eu locuiesc în Codogno, la două blocuri distanță de Mattia (n.r. primul italian descoperit cu Coronavirus) și lucrez în aceeași companie cu el, doar că el era la birouri, noi facem mentenanță.

În Codogno e totul închis. Lumea nu prea se vede pe stradă. Sunt 2 magazine deschise, este haos total, nu este nimic în magazin. Nu știm nimic. Așteptăm să vedem.

Nu este niciun medic. Într-adevăr, sunt controale că nu ai voie să ieși din zona asta de carantină.Ai voie să mergi doar în zona asta aici.

Nu avem nici măști, nici mănuși. Nici la farmacie. La supermarket nu te primește dacă nu ai mască și mănuși. Și ce facem dacă nu avem? Stăm în casă și murim de foame. Văd că aici nu se sesizează nimeni pentru măști, statul habar nu are de nimic. Farmaciile sunt deschise, dar nu sunt măști”, a declarat în exclusivitate pentru PSnews.ro un român din Codogno, Italia, localitate aflată în carantină pentru Coronavirus.

Raoul Berenjuc locuiește în localitatea Seresina, din Provincia Cremona, și ne-a povestit că 4 persoane pe care le cunoaște au fost depistate cu Coronavirus.

La noi sunt patru cazuri și îi cunosc pe toți patru, în Soresina, provincia Cremona. Nu avem stare de carantină, dar școlile sunt închise, magazine puține deschise, totul închis.

Unul îl cunoșteam bine, dar nu-l văzusem de un an. Altul e avocatul meu, pe care îl cunosc de când sunt în Italia, e împreună cu soția și fata lui, o familie întreagă. Avocatul e la Bergamo, în spital, pentru că era în vacanță și s-a dus el la spital”.

Despre situația din oraș, Raoul Berenjuc a confirmat faptul că nu există mănuși, măști sau dezinfectanți în farmacii.

E adevărat, nu se găsesc dezinfectanți, măști, mănuși.

Eu am fost ieri (n.r. în magazine). Carne, legume, pâine nu găsești. Ieri nu era aproape nimic”, a declarat Raoul Berenjuc pentru PSnews.ro.

Putem confirma că nici în mai multe farmacii din centrul Romei nu se găsesc măști care să-i ajute pe oameni să se protejeze împotriva Coronavirus în Italia. Aceeași situație este întâlnită și în Milano, unde mai multe farmacii au rămas fără măști.

Precizăm că până în acest moment nu a fost confirmat niciun caz de Coronavirus la vreun cetățean român aflat pe teritoriul Italiei, iar faptul că anumite persoane locuiesc în zonele aflate în carantină sau în apropierea acestora nu înseamnă că sunt contaminate cu Coronavirus!

Lasă un răspuns

Top