You are here
Home > Actualitate > Guvernul din Hong Kong ofera locuitorilor câte 1.280 de dolari pentru cheltuiala
loading...

Guvernul din Hong Kong ofera locuitorilor câte 1.280 de dolari pentru cheltuiala

Guvernul din Hong Kong va da bani tuturor locuitorilor rezidenți pentru a impulsiona consumul, informează BBC.

În bugetul anual a fost inclusă suma de 10.000 de dolari Hong Kong (1.280 de dolari americani) pentru aproximativ 7 milioane de cetățeni cu vârsta de peste 18 ani.

Economia micului teritoriu a avut de suferit de pe urma lunilor de proteste politice, aceste devenind violente. Recent, economia din Hong Kong a fost afectată și de epidemia de coronavirus.

Orașul are 81 de cazuri confirmate de coronavirus și doi morți. „Economia din Hong Kong se confruntă cu mari provocări anul acesta”, a declarat Paul Chan, secretarul Finanțelor.

„După o analiză atentă, am decis să oferim câte 10.000 de dolari din Hong Kong rezidenților permanenți de peste 18 ani, pentru a încuraja consumul local, dar și pentru a ușura povara financiară a oamenilor”, a declarat Chan.

Cadourile făcute de autorități fac parte dintr-un pachet de 120 de miliarde de dolari gândit pentru a atenua impactul protestelor asupra populației și a coronavirusului asupra economiei. Totodată, chiriile pentru locuințele deținute de stat vor scădea, iar locuitorii vor avea parte și de reduceri la taxe și impozite.

În ultimele săptămâni, amenințarea coronavirusului venit dinspre China continentală a redus drastic activitățile publice și a afectat turismul.

Lasă un răspuns

Top