You are here
Home > Actualitate > BREAKING NEWS Franța. Româncă, arsă de vie într-un restaurant românesc. Noi detalii din proces: „Au fost nevoiți să dea foc”
loading...

BREAKING NEWS Franța. Româncă, arsă de vie într-un restaurant românesc. Noi detalii din proces: „Au fost nevoiți să dea foc”

Apar noi detalii din procesul în care sunt judecați patru inculpați acuzați că au incendiat restaurantul „Transilvania” din orașul francez Aubervilliers. O româncă, Dominica, în vârstă de 21 de ani, a murit, după ce s-a aflat timp de două luni şi jumătate în comă, din cauza arsurilor pe 100% din suprafaţa corpului, în urma atacului extrem de violent.

Potrivit leparisien.fr, procesul are loc cu ușile închise până pe 13 martie într-un climat intens. La momentul respectiv, doi dintre acuzați erau minori. Cel mai tânăr, în vârstă de 15 ani și jumătate, a fost judecat și condamnat la 11 ani de închisoare în iulie, anul trecut.

Ieri, dezbaterile au intrat într-o fază decisivă. Trei inculpați au fost chestionați despre rolurile lor în tragedia fără margini. În 2017, SD avea 18 ani, SK avea 20 de ani și S. Ko avea doar 16 ani. Au fost recrutați de către un „șef” din Aubervilliers pentru a da foc restaurantului condus de români.

Le-a fost promisă o sumă de 250 euro pentru fiecare dacă incendiază restaurantul Transilvania.

„Au fost nevoiți să dea foc”, spune Selim Mamlouk, avocatul lui SD.

SD și SK au recunoscut că au vărsat benzină

SD și SK au recunoscut din nou că au vărsat benzină. SD a fost primul care a intrat în Transilvania, urmat de SK. De asemenea, au refuzat să-l incrimineze pe cel mai tânăr membru al bandei, condamnat în iulie la 11 ani de închisoare. Suspectat că a aprins bricheta, nu a recunoscut niciodată faptele. Deja judecat, tânărul de 15 ani a fost chemat luni să depună mărturie în instanță. El a explicat că nu a depus contestație la condamnarea primită pentru că nu are încredere în sistemul de justiție.

„Aceste ultime declarații dezvăluie tensiunea și frica care domnește printre acuzați”, scrie sursa citată.

„Au fost supuși legii orașului. Au avut alegerea să spună nu? I-ar fi costat scump. „Șeful” este unul de temut și respectat la Aubervilliers. Trafic de cocaină la marginea orașului Heurtault, și-a stabilit obiectivele de interes asupra Transilvaniei situată vizavi de zona sa de influență”, a mai explicat un avocat al apărării.

Dominica a murit după chinuri groaznice

Incidentul șocant s-a petrecut în seara de 11 iunie 2017, atunci când trei indivizi mascați cu cagule au incendiat restaurantul românesc „Transilvania”. Atacatorii au turnat benzină în restaurant, după care au aruncat un cocktail Molotov. Clienții și angajații au rămas captivi în interior și mai multe persoane au suferit arsuri.

O româncă, Dominica, în vârstă de 21 de ani, a murit, după ce s-a aflat timp de două luni şi jumătate în comă, din cauza arsurilor pe 100% din suprafaţa corpului, în urma atacului extrem de violent.

Totodată, o altă ospătăriță, Lidia, în vârstă de 23 de ani la momentul respectiv, a fost foarte grav rănită și a suferit sechele ireversibile.

„Ea a putut să vorbească, însă traumatismul este atât de grav încât nu-şi aminteşte faptele”, a declarat o sursă apropiată cazului.

Anchetatorii cred că cele două fete au fost prinse în mijlocul unei reglări de conturi, însă nu au fost țintele atacului.

Lasă un răspuns

Top