You are here
Home > Actualitate > Wuhan: Doi nou-născuți au fost confirmați cu coronavirus. Se instalează panica printre femeile gravide
loading...

Wuhan: Doi nou-născuți au fost confirmați cu coronavirus. Se instalează panica printre femeile gravide

Medicii de la spitalul Wuhan au anunțat că doi bebeluși au fost confirmați cu noul coronavirus, unul dintre ei la doar 30 de ore de la naștere. 

Această veste tulburătoare a ridicat întrebări dacă femeile gravide își pot infecta intrauterin copiii nenăscuți sau dacă boala poate fi transmisă în timpul nașterii ori prin alăptare.

Până în prezent, transmiterea de la mamă la copil nu a fost observată la SARS sau MERS în ciuda numeroaselor cazuri care au implicat femei gravide.

Pe lângă aceasta, sunt și alte căi prin care un nou-născut poate contracta coronavirusul. Angela Rasmussen, virusolog și cercetător la Columbia University Mailman School of Public Health, spune că bebelușul poate să fie într-un spital unde sunt pacienți infectați din cauza unei situații de urgență.

În România, o femeie însărcinată și un copil de 3 ani au fost testați pozitiv

Un studiu nou publicat în The Lancet oferă dovezi preliminare că noul coronavirus nu poate fi transmis de la mamă la copil. Cercetătorii studiului au observat nouă femei din Wuhan care aveau pneumonie din cauza COVID-19. Unele dintre femei aveau complicații legate de sarcină, însă în toate cazurile au fost născuți copii vii, fără a prezenta vreo dovadă de transmitere a infectării.

Chiar dacă această cercetare nu exclude complet posibilitatea transmiterii în timpul sarcinii, subliniază necesitatea de a fi precauți atunci când vine vorba de a specula pe marginea acestei boli.

În România, au fost confirmate 29 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, printre cei infectați sunt și o femeie însărcinată și un copil de 3 ani, relatează Mediafax.

Lasă un răspuns

Top