You are here
Home > Actualitate > Marcel Vela, informații despre starea de urgență: Evitați deplasările, evitați contactul cu alte persoane (VIDEO)
loading...

Marcel Vela, informații despre starea de urgență: Evitați deplasările, evitați contactul cu alte persoane (VIDEO)

Comitetul pentru Situații Speciale de Urgență s-a întrunit duminică dimineața De la ora 14.00, ministrul Marcel Vela a transmis românilor câteva informații esențiale despre ce presupune starea de urgență în România.

„Vreau să fac un apel la calm și solidaritate. Este momentul să fim uniți, toleranți, suntem și vom fi la datorie, starea de urgență ne permite să luăm cele mai potrivite măsuri pentru gestonarea situației

Starea de urgență ne ajută să gestionăm și să prevenim răspândirea coronavirusului. Este în sprijinul tuturor românilor.

Fiecare dintre noi poate contribui la reducerea riscului de propagare și de îmbolnăvire.

Vă rog să evitaț deplasările care nu sunt necesare, contactul cu alte persoane, informați-vă din surse oficiale, a mesajelor scrise de oameni inconștienți sau care au interese obscure. Situația este sub control, am suspendat transporutrile din Italia, am închis școlile, am limitat întâlnirile publice.

În ședința comitetului pentru situații de urgență de ieri a fost aprobat planul în care am stabilit câteva criterii și recomandări. Ele sunt deja publicate pe site.

Vela a explicat, într-o declarație de presă, ce înseamnă starea de urgență, spunând că este o măsură pe care multe țări europene afectate de coronavirus au luat-o deja în interesul oamenilor“, a trasmis Vela.

„Știu că presupune schimbarea modului de viață. Trebuie să conștientizăm că este spre binele nostru, al tuturor”, a spus ministrul.

Potrivit acestuia, starea de urgență permite autorităților să ia cele mai potrivite măsuri pentru gestionarea răspândirii coronavirusului.

În acest context, Vela a spus că una dintre măsuri presupune ca toate persoanele asimptomatice care intră în România din țări cu cel puțin 500 de cazuri confirmate merg în izolare.

De asemenea, inspectoratele teritoriale de muncă vor verifica dacă este respectată măsura decalării programului de lucru pentru reducerea riscului de contaminare pe timpul deplasării la serviciu.

Totodată, se suspendă până în 31 organizarea târgurilor de mașini.

„Dvs. puteți sprijini efortul nostru rămânând acasă. (…) Suntem o națiune puternică, haideți să arătăm împreună acest lucru”, a afirmat Vela.

Lasă un răspuns

Top