You are here
Home > Actualitate > Spania. Muncitorii români, ocoliți de măsurile anti-coronavirus? Îngrămădiți cu zecile în autobuze la Huelva
loading...

Spania. Muncitorii români, ocoliți de măsurile anti-coronavirus? Îngrămădiți cu zecile în autobuze la Huelva

Gloria H. a surprins într-o serie de imagine zeci de muncitori abia sosiți din România în regiunea Huelva din Spania, la cules de căpșuni. Pentru aceștia se pare că nu s-au luat niște măsuri minime de protecție împotriva infectării cu coronavirus.

„Așa se combate în Almonte coronavirusul? Trei autobuze au venit în regiune cu muncitori de naționalitate română pentru a lucra la cules de căpșune. Au sunat la Poliție și li s-a spus să se separe puțin și la revedere”, descrie Gloria H, cea care a surprins imaginile de mai sus, situația cu care s-a confruntat chiar în aceste zile în regiunea spaniolă Huelva, preluate de publicația Huleva24.com.

Huelva cultivă 97% din producția totală de căpșune din toată Spania. În sezonul de anul trecut, provincia a înregistrat toate recordurile în exploatarea fructelor respective, generând venituri venituri de 994 milioane de euro, potrivit Observatorului prețurilor și piețelor Junta de Andalucía. Vârful de sezon se înregistrează în aprilie – mai. Până acum, potrivit cifrelor companiei Freshuelva, una dintre principalele companii din sector, doar 20% din totalul recoltei a fost colectat, iar campania din acest an este în pericol din cauza măsurilor restrictivie impuse de pandemia de coronavirus.

Potrivit El Pais, dintre cei peste 90.000 de lucrători angajați în campania de anul trecut de cules de căpșune, aproape 65.000 erau din UE: 43.000 spanioli și 22.000 din restul UE, în mare parte români și bulgari.

(w670)

Lasă un răspuns

Top