You are here
Home > Actualitate > Noi „zone roşii”. Românii care se întorc din aceste ţări vor fi puși în carantină
loading...

Noi „zone roşii”. Românii care se întorc din aceste ţări vor fi puși în carantină

Lista cu „zonele roşii”, pentru care este necesară carantina instituţionalizată timp de 14 zile, a fost actualizată şi publicată miercuri pe site-ul INSP.

Coronavirus în România. A fost înregistrat al 13-lea decese, Al 13-lea deces din cauza coronavirusului s-a înregistrat, astăzi, la Arad. Este vorba de o femeie de 72 de ani, care care nu a avut în istoric călătorii în străinătate sau contact cu un pacient pozitiv.

Potrivit INSP, ţările considerate „zone roşii” sunt: Italia, Franţa, Germania, Spania şi Iran.

Astfel că cetăţenii români care se întorc din aceste ţări se vor afla în carantină instituţionalizată 14 zile.

În ceea ce priveşte „zonele galbene”, pentru care se impune izolarea la domiciliu 14 zile, sursa citată arată că toate persoanele care sosesc dintr-o călătorie internaţională se vor supune acestei prevederi.

Lista a intrat în vigoare de miercuri, orele 00,00, se mai precizează în documentul publicat pe site-ul INSP.

Grupul de Comunicare Strategică anunță că miercuri dimineață a fost înregistrat cel de-al 13 lea deces al unei persoane infectate cu noul coronavirus.

Este vorba despre o femeie din județul Caraș-Severin în vârstă de 72 de ani tranferată marți seara la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Timișoara, de la Spitalul Județean de Urgență Reșița, secția ATI, unde se afla din data de 21 martie. Pacienta nu avea istoric de călătorie și nici nu a fost identificat un contact pozitiv.

Primul deces din România al unui pacient infectat cu noul coronavirus a fost anunțat duminică, 22 martie, de Grupul de Comunicare Strategică, fiind vorba despre un bărbat de 67 de ani confirmat în 18 martie cu Covid-19 la Unitatea de primi Urgențe a Spitalului Filiași. Acesta suferea de cancer în fază terminală.

Victime

– un bărbat de 74 de ani internat la Spitalul Universitar din București, care suferea și de o boală cronică preexistentă

– un bărbat în vârstă de 70 de ani – om de afaceri, patron al unui complex comercial și al echipei de volei feminin, dar și fost viceprimar al orașului Piatra-Neamț – internat în Spitalul Județean Piatra Neamț, confirmat pozitiv în data de 19 martie 2020 și transferat la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași în data de 20 martie, tot cu afecțiuni cronice preexistente (diabet, hipertensiune arterială)

– o femeie de 72 de ani internată în Spitalul Județean Suceava, cu afecțiuni asociate cronice (diabet, boli cardiovasculare)

– un bărbat de 71 ani din Suceava, internat la Spitalul Județean Suceava

– un bărbat de 64 de ani din Arad, internat din data de 20 martie

– un bărbat în vârstă de 65 ani, internat la Spitalul Universitar București, confirmat pozitiv în data de 21 martie

– un bărbat în vârstă de 70 ani, internat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Craiova, confirmat pozitiv în 19 martie.

– un bărbat de 59 de ani, pacient al Spitalului Județean de Urgență Suceava

– femeie 80 ani, pacientă în Spitalul Județean de Urgență Suceava

– bărbat de 74 de ani din Ialomița, internat la Bacău

– bărbat 71 ani, internat la Spitalul Județean de Urgență Suceava

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Top