You are here
Home > Actualitate > Asta e adevărata Diasporă: Un român a dus pe banii săi la cumpărături un italian rămas fără job
loading...

Asta e adevărata Diasporă: Un român a dus pe banii săi la cumpărături un italian rămas fără job

În plină epidemie de coronavirus, știrile din Italia nu sunt doar despre victime sau îmbolnăviri. Gestul lui Adrian, un român din Sicilia care ne arată adevărata față a Diasporei, a fost facut public de ziarul local Quotidiano di Gela. Când a auzit de necazul prin care trece Daniele, un italian rămas șomer, tânărul român a sărit în mai puțin de cinci minute în ajutorul italianului.

Întreaga poveste s-a petrecut în Gela, un oraș cu aproximativ 75.000 de locuri. Daniele este un italian rămas fără venit și care nu își găsea de lucru din cauza situației provocate de noul coronavirus.

El și-a povestit prin intermediul publicației situația extrem de dificilă în care a ajuns: cap de familie rămas fără loc de muncă înainte de pandemie, bărbatul și-a căutat de lucru însă locurile de muncă au fost înghețate.

Nevoit să trăiască cu doar 55 de euro pe lună

Daniele a ajuns astfel să fie obligat să se descurce doar cu un ajutor social de 55 de euro.

Povestea l-a impresionat atât de mult pe Adrian, încât în mai puțin de cinci minute sunat, a stabilit o întâlnire și l-a dus pe Daniele la cumpărături.

Românul i-a umplut un cărucior cu produse, din banii lui, și chiar i-a cumpărat un ou de ciocolată și cărți de colorat pentru fiica lui.

Românul nu a fost singurul impresionat de acest caz

Adrian nu a fost singura persoană impresionată de acest caz. Proprietarul unui magazin alimentar, care a dorit să rămână anonim, a sărit și el în ajutorul lui Daniele și l-a invitat să se aprovizioneze gratis oricând de la magazinul său, până când trece pandemia de coronavirus.

(w670)

STIRI ADEVARATE

Lasă un răspuns

Top