You are here
Home > Actualitate > Deţinuţii, mesaj viral din penitenciare: „Staţi acasă! Aşa veţi evita să ajungeţi alături de noi, Abia va asteptam
loading...

Deţinuţii, mesaj viral din penitenciare: „Staţi acasă! Aşa veţi evita să ajungeţi alături de noi, Abia va asteptam

Deținuții au transmis un mesaj de solidaritate în plină pandemie de coronavirus. Într-un mesaj video, realizat de Administrația Națională a Penitenciarelor, mai multe persoane private de libertate le spun românilor: „Staţi în casă! Aşa veţi evita să ajungeţi alături de noi”.

Într-un film realizat de angajaţii Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, mai mulţi tineri închişi în penitenciare din România, îi îndeamnă pe cei de „acasă” să respecte regulile impuse de autorităţi pentru a limita răspândirea virusului şi a evita să se îmbolnăvească.

„Bună tuturor! Sunt Florin. Sunt în Centrul Educativ Buziaş cam de un an. Aşa cum rezistăm şi noi aici, aşa puteţi reista şi voi câteva zile sau săptămâni. Vă rugăm, nu zădărniciţi eforturile autorităţilor! Staţi acasă!”, spune Florin, care este închis la Centrul Educativ Buziaș.

Un alt tânăr are un mesaj pentru cei care încalcă legea și riscă, astfel, să ajungă alături de el, deținut.

„Lipsa de libertate este destul de greu de suportat. Vă înţelegem foarte bine Este greu. Este greu atât pentru noi, cât şi pentru dumneavoastră. Staţi în casă! Aşa veţi evita să ajungeţi alături de noi”, spune un alt tânăr închis într-un penitenciar din România.

Altul se plânge că nu este ușor să stea departe de familie, dar se descurcă vorbind la telefon.

„Noi nu putem fi cu familiile noastre. Nici nu putem primi vizite. Ne auzim doar la telefon. Deci, nu ne este prea uşor să nu ştim prea multe despre ei sau să nu-i ajutăm. Dar am înţeles că aşa nu ne îmbolnăvim unii pe alţii. Fiţi tari! Mai e puţin şi trece!”, este mesajul transmis, din spatele gratiilor, de un alt tânăr. 

Filmarea cu deținuții a fost realizată de Administrația Națională a Penitenciarelor, cu sprijinul Centrului Educativ Buziaș și al Penitenciarului București – Rahova, potrivit Mediafax.

Lasă un răspuns

Top