You are here
Home > Actualitate > Vladimir Putin a avertizat Rusia să se pregătească pentru o „criză extraordinară” provocată de coronavirus
loading...

Vladimir Putin a avertizat Rusia să se pregătească pentru o „criză extraordinară” provocată de coronavirus

Preşedintele Vladimir Putin a avertizat Rusia să se pregătească pentru o „criză extraordinară” provocată de coronavirus, după ce luni autorităţile de aici au raportat mai mult de 2.550 de cazuri relateaza News.ro

Putin le-a spus oficialilor să fie pregătiţi pentru scenarii „extraordinare” referitoare la pandemie, în timp ce Moscova a înăsprit măsurile de izolare, scrie The Guardian.

În total, numărul cazurilor de Covid-19 raportate în Rusia este de peste 18.300, iar cel al deceselor a depăşit 145.

În timpul unei videoconferinţe de luni, Putin a spus că următoarele săptămâni vor fi decisive pentru lupta Rusiei împotriva coronavirusului şi că situaţia „se schimbă, practic, în fiecare zi şi, din păcate, nu în bine”.

Preşedintele le-a spus oficialilor că trebuie să ia în calcul „toate scenariile privind evoluţia situaţiei, chiar şi pe cele mai complexe şi extraordinare”.

El a cerut şi măsuri pentru a pune la dispoziţia medicilor echipamente de protecţie. „Ştiu că nu sunt niciodată suficiente şi, desigur, aici avem nevoie de măsuri suplimentare pentru a scăpa de aceste neajunsuri”.

Putin a adăugat că Rusia va apela la ajutorul Ministerului Apărării, dacă este nevoie.

La nivel global, de la depistarea coronavirusului, în decembrie 2019, în Wuhan (China), au fost înregistrate 1,9 milioane de cazuri de infectare şi mai mult de 116.000 de decese. Peste 440.000 de oameni dintre cei bolnavi au fost vindecaţi.


DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Lasă un răspuns

Top