You are here
Home > Actualitate > SONDAJ: 80% dintre angajaţi vor renunţa în acest an la cheltuielile cu haine noi şi cadouri
loading...

SONDAJ: 80% dintre angajaţi vor renunţa în acest an la cheltuielile cu haine noi şi cadouri

Criza actuală generată de pandemia de coronavirus va avea impact şi asupra cheltuielilor legate de sărbătorile pascale, spun 69% dintre respondenţii unui sondaj efectuat de platforma de recrutare BestJobs, care arată că aproape 80% dintre aceştia vor renunţa în acest an la cheltuielile cu haine noi şi cadouri, iar sumele pe care le vor aloca pentru masa de Paşte vor fi, în medie, cu 30% mai mici, scrie news.ro

„Criza actuală va produce efecte şi în ceea ce priveşte cheltuielile legate de sărbătorile pascale pentru circa 69% dintre respondenţi. Aproape 80% dintre aceştia vor renunţa în acest an la cheltuielile cu haine noi şi cadouri, iar sumele pe care le vor aloca pentru masa de Paşte vor fi, în medie, cu 30% mai mici. Presiunea financiară pusă de actuala criză epidemiologică i-a făcut pe aproape 71% dintre angajaţii care au participat la sondaj să amâne, în ultima lună, toate achiziţiile mai costisitoare”, arată un sondaj efectuat de platforma de recrutare BestJobs.

Cei mai mulţi au tăiat de pe lista achiziţiilor hainele (54%), vacanţele (50%) şi electrocasnicele (43%), dar angajaţii români au renunţat să cumpere şi mobilă (25%) şi au pus pe lista de aşteptare şi planurile de achiziţie a unei case (12%) sau a unei maşini (16%).

„În contextul epidemiologic actual, cei mai mulţi angajaţi (80%) nu se mai aşteaptă la vreo primă cu ocazia sărbătorilor pascale”, mai arată sondajul.

Chiar şi cei care nu exclud totuşi posibilitatea unei prime (12%), cred că este puţin probabil să primească ceva în plus la salariu.

Doar puţin peste 3% dintre angajaţii chestionaţi sunt siguri că vor primi şi în acest an primă de Paşte, în timp ce aproape 5% cred că este probabil ca angajatorul să-i recompenseze cu vreun bonus de sărbători.

„Totodată, unii dintre angajaţii români (aproape 5%), care locuiesc cu chirie, au reuşit să-şi negocieze valoarea sau plata chiriei, în timp ce aproape un sfert au considerat că nu este nevoie să poarte astfel de discuţii cu proprietarii”, mai relevă sondajul.

Sondajul a fost efectuat în perioada 1-8 aprilie 2020, pe un eşantion de 922 de utilizatori de internet din România.

BestJobs este una dintre cele mai mari platforme de recrutare online din România, cu peste 2,5 milioane de profesionişti conectaţi la piaţa muncii şi peste 25.000 de joburi active în orice moment, atât în ţară, cât şi în străinătate.

Lasă un răspuns

Top