You are here
Home > Actualitate > ASA SCOTI DIN CASA MIROSUL DE TUTUN!
loading...

ASA SCOTI DIN CASA MIROSUL DE TUTUN!

Cine fumeaza in casa stie deja cat de persistent este mirosul de tutun. Iata cateva solutii sa scapi de el din locuinta.

Cu cat aerisesti mai des si cureti praful de pe mobila, cu atat ai mai multe sanse sa pastrezi un aer curat in casa. Din cand in cand, este bine sa scoti covoarele si sa le bati bine de praf. Oricat de bun ar fi aspiratorul pe care il ai, acesta aduna praful, dar nu si mirosurile neplaccute. De aceea, este bine sa bati covoarele in aer liber si sa le speli cu o solutie speciala pentru covoare sau cu un amestec de apa calda, detergent lichid si otet.

PRAFUL DE COPT ELIMINA MIROSUL DE TIGARI

Covoarele mai pot fi curatate si cu praf de copt, in loc de otet. Alege o zi in care nu esti decat tu acasa, aspira bine covoarele si presara pe ele praf de copt. Foloseste o perie aspra sa intinzi bine praful de copt si sa intre in fibrele covoarelor si lasa-l sa actioneze o ora. Apoi aspira din nou foarte bine praful de copt din covoare, cu geamurile larg deschise, sa se aeriseasca bine. Vei simti imediat ca mirosul persistent de tutun nu se mai simte ca inainte. Aceeasi metoda cu praful de copt poate fi aplicata si pe tapiteria textila a canapelei si a fotolilor. Iar daca acestea sunt patate, dup ace aspiri praful de copt, le poti sterge cu solutii speciale pentru pete, sa le cureti temeinic.

DETERGENT DE GEAMURI PENTRU FAIANTA

Daca obisnuiesti sa fumezi mai mult in bucatarie, nu este suficient sa speli gresia pentru a reimprospata camera. O data la doua saptamani, lustruieste faianta cu detergent de geamuri. Alege detergent cu parfum de citrice si bucataria ta ve mirosi ca noua.

FUMUL DE TUTUN PERSISTA SI IN PERDELE

Fie ca sunt din poliester sau din matase, perdelele atrag cea mai mare cantitate de fum. Daca se fumeaza mult in casa, este bine sa le speli cel putin o data pe luna sau de doua ori. Dupa fiecare spalare clateste-le cu apa calduta in care ai pus putin otet si cateva picaturi dintr-un ulei esential de lamaie, de trandafir sau de santal. Parfumul acestor plante aduce prospetime in casa si pastreaza mai mult timp o atmosfera placuta.

Lasă un răspuns

Top