You are here
Home > Actualitate > România. Dosar pentru un medic infectat cu COVID-19. S-a întors la muncă şi a infectat alte cadre medicale
loading...

România. Dosar pentru un medic infectat cu COVID-19. S-a întors la muncă şi a infectat alte cadre medicale

Procurorii vrânceni fac cercetări într-un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor după ce un medic de la Spitalul Municipal Adjud ar fi continuat să vină la muncă, deşi era confirmat pozitiv la COVID-19, a informat, luni, Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea.

Medicul ar fi intrat în contact cu o angajată a unităţii medicale din Adjud, confirmată ulterior cu COVID-19.

„La data de 24 aprilie s-a preluat de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Adjud dosarul penal nr. 510/P/2020 şi s-a înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea sub nr. 995/P/2020, având ca obiect infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor prevăzută de art. 352 alin. 1 Cod penal.

Organele de urmărire penală au fost sesizate prin plângere penală, trimisă electronic, de soţul unei angajate a Spitalului Municipal Adjud, diagnosticată pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 ca urmare a intrării în contact, în perioada 10-15 aprilie, cu un medic din cadrul unităţii spitaliceşti, anterior declarat ca fiind infectat cu virusul SARS-CoV-2 şi care s-ar fi prezentat la locul de muncă, în ciuda diagnosticului”, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului. 

Lasă un răspuns

Top