You are here
Home > Actualitate > Franţa ia în calcul reînchiderea frontierei sale cu Spania, din cauza coronavirusului
loading...

Franţa ia în calcul reînchiderea frontierei sale cu Spania, din cauza coronavirusului

Premierul francez Jean Castex nu a exclus, sâmbătă, o nouă închidere a frontierei ţării sale cu Spania din cauza recrudescenţei epidemiei de COVID-19 în Catalonia, el făcând acest anunţ în timpul unei vizite în departamentul Pyrénées-Orientales (sud-vest), frontalier cu ţara iberică, transmite AFP.

„Noi supraveghem situaţia foarte atent, în particular aici, întrucât este un subiect real despre care trebuie să avem discuţii şi cu autorităţile spaniole”, a afirmat Castex, răspunzând unei întrebări privind situaţia sanitară în Spania şi o eventuală închidere a frontierei.

În Spania, celor aproape 4 milioane de locuitori ai metropolei Barcelona li s-a recomandat să ”rămână acasă”, cu excepţia situaţiilor de primă necesitate, ca urmare a creşterii numărului cazurilor de COVID-19.

Graniţa dintre Franţa şi Spania a fost redeschisă la 21 iunie, după aproape trei luni de izolare strictă în Spania pentru a limita răspândirea noului coronavirus.

Spania este una dintre cele mai afectate de infecţia COVID-19, care a cauzat moartea a 28.400 de persoane în această ţară, informează Agerpres.

Lasă un răspuns

Top