You are here
Home > Actualitate > Povestea primarului mort din OLT de la Deveselu face înconjurul lumii internationale globale: „Nu aş vrea să fiu unul dintre adversarii săi”
loading...

Povestea primarului mort din OLT de la Deveselu face înconjurul lumii internationale globale: „Nu aş vrea să fiu unul dintre adversarii săi”

Realegerea primarului mort de la Deveselu a ajuns în presa internațională – Ce scriu marile publicații Cazul primarului din comuna Deveselu, județul Olt, Ion Aliman, care a murit în urma infectării cu noul coronavirus în data de 17 septembrie care a fost reales la alegerile din 27 septembrie a ajuns şi în presa străină. Publicaţii cunoscute atât din Europa cât şi din SUA au relatat întâmplarea, potrivit Mediafax.

„: Sătenii români au ales un primar mort la o diferenţă mare” a fost titlul pe care cititorii Reuters l-au putut vedea luni. „’Vei fi mândru de noi’: Sătenii români au ales un primar mort la o diferenţă mare” a fost titlul pe care cititorii Reuters l-au putut vedea luni. Să îi fie mandatul uşor! Victoria primarului mort de la Deveselu, sărbătorită în cimitir / VIDEO ULITOR din CIMITIR de la MORMANTUL RAPOSATULUI

Ion Aliman a decedat pe 17 septembrie, la un spital din Capitală, la aproximativ o săptămână după ce a fost testat pozitiv pentru infecţia cu SARS-CoV-2. Dupa ce au votat primarul mort de la Deveselu, oamenii s-au dus la mormantul lui sa-i sarbatoreasca victoria. Oamenii chiar nu vor sa il lase sa plece.

El a fost ales primar al comunei Deveselu în iunie 2012, apoi a a obţinut un nou mandat în 2016 şi acum candida pentru al treilea mandat, din partea PSD.

Localnicii i-au oferit 1020 din cele aproximativ 1600 de voturi exprimate, conştienţi de faptul că votează o persoană decedată şi că, de fapt, alegerile se vor repeta. Nu a fost un vot, ci mai degrabă un omagiu.

Deocamdată comuna Deveselu va fi condusă de un viceprimar, ales după constituirea Consiliului Local – câştigat tot de PSD, iar alegerile vor fi reluate într-un viitor apropiat.

În Deveselu, Olt, imediat ce au fost anunţate rezultatele parţiale ale alegerilor, oamenii s-au dus la cimitir, într-o procesiune de felicitare-comemorare a edilului Ion Aliman (PSD), reales post-mortem, informează Antena3.

“Am fost să ne felicităm primarul! Dumnezeu să vă odihnească în pace! Astăzi trebuia să fiţi între noi să sărbătorim două evenimente importante! Veţi rămâne veşnic primarul nostru drag”, a fost mesajul postat pe Facebook de un fost consilier local al primăriei Deveselu.

„Poveste zilei ne vine din micul sat Deveselu, din România: primarul Ion Aliman a fost reales triumfător, la două săptămâni după … moartea sa din cauza coronavirus”, a scris Le Parisien.

„Primarul reales triumfător după moartea sa”, a scris cotidianul elveţian „24 heures”.

„PSD a pierdut cursa pentru primăria din Bucureşti, dar a sărbătorit o victorie oarecum bizară, dulce-amară”, a scris ABC News.

CNN a relatat evenimentul bizar petrecut la mormântul „fostului actual primar”: „Un videoclip difuzat pe reţelele de socializare a arătat zeci de săteni care vizitează mormântul lui Ion Aliman, să aprindă lumânări după încheierea votului”.

Evenimentul a amuzat şi publicul din Canada unde CBC a relatat evenimentul.

Situaţia a stârnit reacţii amuzante și pe reţelele sociale.

„Probabil că nu doresc să supere un vampir”, a comentat votul oamenilor din Deveselu un utilizator pe Reddit.

„Aş alege o persoană decedată după Trump, deci înţeleg cum este posibil”, a scris un utilizator pe Twitter.

„Nu aş vrea să fiu unul dintre adversarii săi… să mă plimb spunând că am pierdut o cursă în faţa unui mort”, a glumit un utilizator pe Facebook.

Ion Aliman a adunat 1.020 de voturi din 1.600 valabil exprimate. Acelaşi număr de voturi a fost şi la Consiliul Local, astfel că PSD va avea la Deveselu un viceprimar, care va fi şi primar interimar până la alegerile parţiale, care se vor organiza pentru alegerea primarului.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Top