You are here
Home > Actualitate > Povestea lui Gabriel IMPRESIONEAZĂ Italia. Aproape mort de frig pe stradă, românul a fost salvat de jurnaliști: „Pentru mulți era un NIMENI”
loading...

Povestea lui Gabriel IMPRESIONEAZĂ Italia. Aproape mort de frig pe stradă, românul a fost salvat de jurnaliști: „Pentru mulți era un NIMENI”

Gabriel, românul de 25 de ani care aproape a murit de frig pe un trotuar din localitatea Avellino, și-a văzut visul împlinit cu ajutorul unei publicații. El s-a întors în România la familia sa. „Pentru mulți, Gabriel era un nimeni, dar pentru cineva a fost o viață”, scriu jurnaliștii italieni.  

Presa din Italia scrie despre cazul lui Gabriel Răducanu, un tânăr român de 25 de ani care a dormit zile întregi pe trotuarele din localitatea Avellino, estul regiunii Campania. Datorită eforturilor mai multor persoane și instituții, tânărul și-a realizat visul, acela de a se întoarce în România la familia sa.

Povestea emoționantă a lui Gabriel Răducanu

La începutul lunii ianuarie, Gabriel a fost găsit degerând pe un trotuar din localitatea sus menționată de către jurnaliștii de la Irpinia News. El le-a spus ziariștilor că nu are adăpost, nu are ce mânca și că nu mai știe nimic de mama sa de 2 ani de zile.

După ce cazul său a fost făcut public, sute de cititori i-au trimis haine să se încălzească și alimente. Ulterior, tânărul a fost preluat de serviciul social Caritas.  

După ce a stat la Caritas timp de 16 zile, băiatul a fost ajutat de serviciile sociale ale municipiului Avellino, poliție și de reprezentanții Ambasadei României. Totodată, în ajutorul său au mai intervenit And Andrei, parohul român din Prata și Pratola, care l-a dus la Ambasadă și consilierul municipal Luigi Urciuoli, care l-a însoțit la Aeroportul Ciampino.

Publicația îi mulțumește jurnalistului Gianluca Amatucci care a raportat cazul, Fiore Masaniello și tatălui său, Annibale De Marco, părintelui Catalin. 

„Pentru mulți, Gabriel a fost un nimeni”

„Mulțumesc tuturor oamenilor care și-au arătat viața băiatului și tuturor ziarelor care s-au ocupat de caz”, își începe ziaristul Enzo Costanza editorialul său. 

„Gabriel a avut parte de o mulțime de obstacole, dar a ajuns să renunțe sub greutatea unei lumi care se mișcă prea repede pentru cei forțați să încetinească. Așa că, într-o zi ca multe altele, s-a oprit fără răsuflare, căutând o privire, o mână întinsă, amintirea mamei sale. Pe același trotuar a așteptat mult timp sub soarele care arde sufletul, gerul care împietrează speranțele, zăpada care acoperă ceea ce preferăm să nu vedem.

O persoană, două și puțină dragoste au fost suficiente pentru ca Gabriel să-și reia călătoria. La urma urmei, visul lui putea să se prăbușească pe trotuar și să piardă contactul cu realitatea. Și-a îmbrățișat mama pe care nu o mai văzuse de doi ani, s-a întors în țara sa și și-a purtat în inimă recunoștința de care sunt capabili doar oamenii simpli. Pentru mulți, Gabriel a fost un „nimeni”, pentru cineva (cel care a făcut diferența) a fost o viață, fundamentală și irepetabilă ca aceea a oricăruia, poate chiar mai mult.

Călătorie bună, Gabriel! Să iei cu tine acea mică porțiune din Italia, Irpinia, care nu te-a lăsat să mori pe acel trotuar. Ia cu tine certitudinea că un mic gest poate șterge toată indiferența care te-a făcut invizibil mult timp. O călătorie frumoasă și îmbrățișează-o pe mama ta pentru noi”, este mesajul emoționant al publicației citate.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Top