You are here
Home > Actualitate > VIDEO- Protest la Matei Balș. Oamenii au ieșit în stradă: „Opriți MĂCELUL din sănătate!”
loading...

VIDEO- Protest la Matei Balș. Oamenii au ieșit în stradă: „Opriți MĂCELUL din sănătate!”

Mai multe persoane protestează, vineri seară, în fața clădirii Spitalului Matei Balș. Printre ei se află și Eugen Iancu, tatăl unuia dintre cei care și-au pierdut viața la Colectiv. 

Zeci de persoane s-au adunat vineri seara în fața spitalului Matei Balș Participanții scandează mai multe lozinici care îi vizează în special pe președintele României, Klaus Iohannis, și pe șeful DSU, Raed Arafat, considerați principalii vinovați de tragediile din spitalele din România.

Protestatarii s-au adunat la intrarea Spitalului Matei Balș unde vineri dimineață a avut loc un incendiu în urma căruia au murit cinci pacienți. Oamenii scandează „Iohannis la sparanghel”, „Arafat la pușcărie” și „Demisia”. Protestatarii care sunt păziți de jandarmi, le-au cerut românilor să iasă în stradă.

Protestul a fost anunțat pe Facebook. Protestatarii s-au mobilizat deoarece „la doar câteva luni de la tragedia de la Piatra Neamț, un nou incendiu face victime într-un spital din România”. În ciuda repetării acestor dezastre în instituțiile din sistemul public de sănătate, de la Maternitatea Giulești și până la Institutul Matei Balș reacția autorităților este transpartinic aceeași, susțin protestatarii care au anunțat pe Facebook de ce ies în stradă.

„Suntem la Balș”, este mesajul atât de simplu, dar care spune atât de multe, postat de Eugen Iancu, tatăl uneia dintre victimele de la Colectiv.


5 morți în incendiul de la Matei Balș

Un incendiu a izbucnit în vineri dimineaţă într-un corp de clădire al spitalului Matei Balș, soldat cu cinci morți. Zeci de pacienți au fost evacuați la alte spitale bucureștene.

Corpul de control al prim-ministrului a început verificări la Institutul „Matei Balş” în urma incendiului de vineri dimineaţă izbucnit la unitatea medicală.

Pasul 2: Plasează acest cod oriunde doreşti să apară pluginul în pagina ta.

Suntem la Bals

Publicată de Iancu Eugen pe Vineri, 29 ianuarie 2021

Conducerea Spitalului Matei Balș anunță că va sprijini ancheta privind incendiul care a provocat cinci decese. Totodată, cei de la unitatea medicală au transmis condoleanțe familiilor victimelor incendiului.

În comunicatul transmis presei vineri seara, echipa Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof.Dr. Matei Balș” transmite condoleanțe familiilor victimelor accidentului din dimineața zilei de 29 ianuarie, soldat cu cinci decese dintr-un total de 101 pacienți spitalizați îngrijiți de 20 cadre medicale pe timpul nopții, inclusiv medicul șef de gardă.

Toți pacienții au fost evacuați și transportați în siguranță către alte unități sanitare, precum și la nivelul celorlalte secții din incinta institutului, susțin reprezentanții spitalului.

Lasă un răspuns

Top