You are here
Home > Actualitate > STAREA DE ALERTĂ VA FI PRELUNGITĂ. CATEVA RESTRICTII NOI !
loading...

STAREA DE ALERTĂ VA FI PRELUNGITĂ. CATEVA RESTRICTII NOI !

”Cifrele din ultima săptămână privind evoluţia pandemiei de COVID 19  sunt îngrijorătoare. Tendinţa de creştere este evidentă şi din toate părţile ni se spune că presiunea pe secţile de terapie intensivă este tot mai mare”, a afirmat, marţi, Klaus Iohannis, într-o declaraţie de presă.

”Trebuie să avem grijă să nu ne înecăm la mal. Starea de alertă va fi prelungită în această săptămână, din cauza numărului relativ mare de infectări. Restricţiile care sunt în vigoare vor fi păstrate, iar circulaţia pe timp de noapte – care  este restricţionată acum de la ora 23.00 – va fi restricţionată mai devreme, probabil de la orele 22.00”, a mai anunţat preşedintele. 

Klaus Iohannis, anunț de ultima oră: ”Dragilor, circulația va fi restricționată mai devreme”

Klaus Iohannis a susținut azi o declarația de presă la Palatul Cotroceni în care a vorbit despre evoluția pandemiei. Acesta a anunțat că starea de alertă va fi prelungită, toate restricțiile în vigoare urmând a fi păstrate! Se va modifica și restricția legată de circulația pe timp de noapte.

La finalul întâlnirii, la care au participat premierul Cîțu, vicepremierii, dar și mai mulți miniștri, șeful statului a făcut declarații.

Circulația pe timp de noapte va fi restricționată mai devreme, ”probabil de la orele 22.00”. Șeful statului a ținut să precizeze că autoritățile nu au în vedere un lockdown de Paști.

”Am avut mai multe discuții cu primul ministru și cu membrii ai guvernului despre mai multe investiții: dotarea spitalelor pentru a oferi condiții mai bune pacienților. Am discutat despre crearea de noi locuri de muncă, despre școlile din Romania, dar și despre școli sigure și sănătoase pentru copii.

Discuțiile au vizat autorizațiile la incendiu, cele sanitare, cele seismice, dar și prioritățiile la fondul deservit securității de educație.

Avem mult clădire neautorizate în ultimul deceniu. Peste 40% din clădirile unde avem școli, acestea funcționează în zone cu risc seismic ridicat. Am discutat despre soluții. Eu îmi doresc, cu toții ne dorim să găsim soluții și să facem pasul către școlile sigure și sănătoase pe care nu le dorim.

Klaus Werner Iohannis

Am agreat ca zona de infrastructură educațională să devină o prioritate pentru noi. În PNRR vor fi prevăzute fonduri majore pentru asigurarea standardelor de siguranță, igienă și calitate.

Lucrurile s-au mișcat, trebuie să învățam din ce s-a petrecut în ultimii ani. Lucrurile sunt prea birocratizate. Ne-au propus să simplificăm întregul proces.

La finalul intervenției mele, vreau să atrag atenția că cifrele din ultima săptămână sunt îngrijorătoare. Tendința de creștere este evidentă, și din toate părțile se spune că presiunea pe ATI este tot mai mare.

Dragilor, haideți să nu irosim ce am câștigat pana acum prin campania de vaccinare! Până acum s-au vaccinat peste 1 milion de români. Numărul de doza administrate crește. Trebuie să avem grijă să nu ne înecăm la mal.

Starea de alertă va fi prelungită, iar restricțiile vor fi păstrate, iar circulația pe timp de noapte, care este acum de la ora 23:00, va fi restricționată, cel mai probabil, la ora 22:00.

Vreau să vă spun, dragi români, că nu avem în vedere un lockdown de Paște”, a declarat Iohannis.

Lasă un răspuns

Top