You are here
Home > Actualitate > Raed Arafat dă verdictul în scandalul legat de vaccinul Astra Zeneca: „România”
loading...

Raed Arafat dă verdictul în scandalul legat de vaccinul Astra Zeneca: „România”

Secretarul de stat Raed Arafat și-a spus părerea cu privire la vaccinarea cu AstraZeneca. El susține că România a luat o decizie foarte bună de a retrage dozele de vaccin suspendat în Italia.

Raed Arafat este de părere că în urma controversei legate de vaccinul Astra Zeneca, populaţia ar putea fi descurajată şi ar putea respinge imunizarea, mai ales cu serul în cauză, dar şi cu celelalte deja autorizate.

„Fara discutie, mai ales daca sunt discutii intre oameni care nu sunt experti si pot raspandi idei gresite. Pot duce la teama, mai ales pe acest tip d vaccin. Tocmai de aceea trebuie discutat cu experti in vaccinuri, cu Agentia Europeana a Medicamentului, ca sa vedem concluzia asumata de ei.

Discutiile care merg pe partea emotionala duc la intimidarea si dezinformarea populatiei. Romania a luat masura inteleapta de sistare a vaccinarii cu acest vaccin pana se pronunta Agentia Europeana a Medicamentului.

Sunt atacuri si informatii false, au fost inclusiv la adresa mea, a fost chiar si o dezmintire falsa din partea mea. Aceste dezinformari nu fac decat rau

Dat fiind caracterul vădit tendențios al informațiilor aflate în spatele acestei  “declarații” ce au ca scop sporirea și accentuarea stării de tensiune, de revoltă, în rândul populației, fiind  în contextul apropierii sfintelor sărbători pascale, această informație de tip FAKE NEWS, a adoptat o nouă strategie de răspândire mai rapidă a mesajului.

“Declarația”, pentru a putea atinge nivelul de credibilitate scontat, se continuă cu stipularea unei surse credibile, respectiv DIGI24, ceea ce a condus inevitabil la propagarea masivă a știrii pe diverse canale media.

Diseminarea informațiilor false, din surse nesigure, au scopul de a crește gradul de neîncredere a populației în autoritățile implicate direct în gestionarea situației generate de coronavirusul SARS-CoV-2 și a măsurilor luate în vederea scăderii numărului de infectări, pe plan național.

Din acest motiv, dorim să  informăm cetățenii să fie atenți la sursele de informare pe care le aleg sau pe care le consideră credibile”, este mesajul postat de reprezentanții DSU pe pagina oficială de Facebook şi distribuit de Raed Arafat

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Top