You are here
Home > Actualitate > Frații miliardari care îl fac praf pe Bill Gates! Avere de peste 70 de miliarde de lire sterline
loading...

Frații miliardari care îl fac praf pe Bill Gates! Avere de peste 70 de miliarde de lire sterline

Patrick și John Collison, sunt doi frați care au împreună o avere de peste 70 de miliarde de lire sterline. Cei doi sunt fondatorii Stripe, un furnizor de plăți pe internet care permite companiilor să proceseze rapid plățile online de la clienți.

Patrick și John Collison, sunt doi frați care au împreună o avere de peste 70 de miliarde de lire sterline. Cei doi sunt fondatorii Stripe, un furnizor de plăți pe internet care permite companiilor să proceseze rapid plățile online de la clienți. Se pare că cei doi frați l-au surprins chiar și pe Bill Gates.

Există nenumărate motive pentru care 99,99% din populație nu înregistrează antreprenori miliardari cu averi care diminuează PIB-ul unor țări.

O lipsă de concentrare obsesivă și unitatea necruțătoare, pentru început. Puterea cerebrală, energia și ambiția necesară ne eludează, de asemenea, pe majoritatea dintre noi, împreună cu nivelul bizar de credință de sine pe care îl posedă cei cu adevărat de succes. Fără a uita de acea idee strălucită pe care ne-am fi dorit-o cu toții să o avem dar, bineînțeles, nu am avut-o.

Patrick și John Collison, doi frați din Tipperary, care au înființat Stripe, procesorul de plăți online, care este acum cea mai valoroasă companie privată pe care Silicon Valley a produs-o vreodată, nu s-au amestecat niciodată cu adevărat printre mulțime.

În loc să se joace polițiști și tâlhari cu prietenii lor, băieți au avut jocuri complexe în care și-au imaginat cum ar fi să-și conducă propria companie.

Patrick și John Collison. DailyMail

Patrick și John Collison. DailyMail


Acum ca adulți, cu vârsta de doar 32 și respectiv 30 de ani, sunt atât de nerăbdători să reușească. Pentru o vreme, Patrick a ținut un ceas cu numărătoarea inversă pe ecranul computerului său, bifând cei 50 de ani în care își imagina că părăsise planeta Pământ, pentru a-i reaminti să nu irosească nici măcar o secundă din timpul său.

„Când vorbești cu oameni bătrâni, unii își doresc să se fi distrat mai mult, dar nu mulți își doresc să fi pierdut mai mult timp”, a spus el odată.

Avere de peste 70 de miliarde de lire sterline
Toate acestea, probabil, explică de ce frații Collison – și nu noi – dețin acum o companie în valoare de 70 de miliarde de lire sterline, care se mândrește cu fostul guvernator al Băncii Angliei Mark Carney în consiliul său de administrație.

Fondată în 2010, valoarea Stripe s-a triplat în ultimul an, depășind orice venit realizat de companii precum Facebook sau Uber înainte ca acestea să devină publice. Potrivit lui John Collison, compania este acum „mai mare [în funcție de volumele de plăți] decât întreaga piața de comerț electronic.

Pentru cei care nu știu – deși probabil majoritatea dintre noi îl folosesc fără să știe – Stripe este un furnizor de plăți pe internet care permite companiilor să proceseze rapid plățile online de la clienți.

Patrick și John au crescut în Dromineer, un mic cătun din mediul rural Irlanda – înconjurat de câmpuri și, așa cum au spus ei, „nimic altceva decât vaci” . Locul era atât de îndepărtat încât nu puteau obține o linie telefonică pentru internet.

În schimb, ei citeau constant. În fiecare zi, fiecare dintre ei alegea cel puțin două cărți din biblioteca locală, despre orice, pe care le terminau într-o noapte și se întorceau a doua zi dimineață.

Până într-o zi când Patrick a selectat câteva cărți despre internet și programarea computerelor – și asta a fost. S-a născut o obsesie.

„În loc să folosesc internetul, obișnuiam să împrumut cărți din bibliotecă despre internet. Am citit tot ce am putut găsi. A fost ca și cum ai privi prin sticlă această lume uimitoare de acolo, dar niciuna nu era disponibilă.”, a spus Patrick.

Astfel, anii mai tărziu, în 2010, au inființat Stripe care, în câțiva ani, a fost promovată de dezvoltatorii și investitorii din Silicon Valley drept compania de urmărit.

Averea individuală a fraților a ajuns la peste 8 miliarde de lire sterline în acest an, făcându-i pe amândoi printre cei mai bogați 200 de oameni din lume. Dar succesul nu a satisfăcut implacabila sete de cunoaștere a fraților sau de a înghesui viața până la refuz.

Așadar, au angajat un șir de profesori personali în orice, de la drept la fizică și s-au cufundat în chestiuni la fel de variate precum politica turcească, aprovizionarea cu apă din San Francisco și filosofia. Au susținut chiar examene de zbor – și acum sunt piloți calificați, scrie DailyMail.

Sursa: DailyMail.co.uk.

Lasă un răspuns

Top