You are here
Home > Actualitate > ULTIMA ORA: De ce Bucureștiul intră în carantină? Ședință decisivă la Ministerul Sănătății: Situația este Sedință de importanță maximă
loading...

ULTIMA ORA: De ce Bucureștiul intră în carantină? Ședință decisivă la Ministerul Sănătății: Situația este Sedință de importanță maximă

Sedință de importanță maximă, luni la Ministerul Sănătății. Specialiștii vor discuta și vor analiza noi criterii de carantinare a localităților. Bucureștiul se află pe listă în condițiile în care rata de infectare se apropie de 6 la mie. Aceste cifre cutremurătoare indică impunerea carantinării unei localități. De altfel, ministrul Vlad Voiculescu a spus că nu exclude intrarea în carantină a Capitalei.

Se decide soarta Bucureștiului. Situația este extrem de tensionată, în condițiile în care rata de infectare în Capitală se apropie de 6 la mie, când s-ar impune carantinarea unei localități. Astăzi va avea loc o ședință a Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență. Cu o zi în urmă, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a spus că nu exclude intrarea în carantină a Capitalei.

Mai multe detalii a dat secretarul de stat Andreea Moldovan. Ea a anunțat la Digi24 că, luni, la minister, are loc o ședință cu specialiști, pentru determinarea unor noi criterii de carantinare a localităților. Oficialul a explicat că Bucureștiul și județul Ilfov sunt interconectate. De aceea este important să fie abordate unitar, fiind vorba despre o masă mare de oameni care se deplasează, „libertate pe care, încet-încet, nu ne-o vom mai putea permite”.

„București și Ilfov sunt interconectate. Este important să fie abordate unitar, e o masă mare oameni care se deplasează. Încet-încet, această libertate nu ne-o vom mai putea permite. Trebuie pași suplimentari. Situația nu e roz. Colegii zic că e mult e greu, suntem supraîncărcați, suntem în situația din noiembrie. Am pornit spre 1000 de paturi de terapie peste care adăugăm. Situația în țară nu e liniștitoare.

O decizie privind Bucureștiul se va baza pe indici care vor fi evaluați
Este un moment în care trebuie să avem grijă. Măsurile trebuie luate cât de repede. Mi-e greu să zic un termen, mâine avem ședința. Aceste măsuri vor fi făcute publice”, a declarat Andreea Moldovan.

Potrivit acesteia, o decizie privind Capitală se va baza pe indici care vor fi evaluați, urmând să se ia o decizie comună. „Trebuie să înțelegem că drumul pe care ne aflăm nu e corect. Dacă aș face abstracție de funcția mea, aș zice: vreau carantină națională. Dar îmi doresc că partea de economie să aibă continuitate”, a spus Moldovan.

Întrebată dacă se poate pune frână acestui val fără carantină, ea a dat un răspuns clar.

Carantina de weekend, una dintre propuneri
„Sincer, în momentul de faţă, nu cred, pentru că procesul este mult prea amplu şi noi vedem ce se întâmplă în sistem, vedem că sunt terapiile intensive cu foarte mulţi pacienţi, vedem că urgenţele se colmatează, vedem că dintre pacienţii internaţi în terapie un mare număr al acestora sunt pacienţi adulţi, tineri care nu au comorbidităţi, vedem un număr mare de pacienţi pozitivi sau în creştere, vedem o rată de pozitivitate care creşte, vedem un număr mare de elevi care sunt infectaţi, vedem o rată mare de transmitere a infecţiei”, a explicat Andreea Moldovan.

Potrivit acesteia, sunt în discuție mai multe propuneri venite din țară, printre care carantina de weekend.

„Momentul în care mulți pleacă în toate locurile… trebuie să limităm acest lucru. Sunt mai multe propuneri venite din țară, le vom discuta punctual”, a punctat secretarul de stat.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Top