You are here
Home > Actualitate > Răsturnare totală de situație. Restricții anunțate astăzi, declarate deja ilegale. Trebuie revocate urgent
loading...

Răsturnare totală de situație. Restricții anunțate astăzi, declarate deja ilegale. Trebuie revocate urgent

Un nou scandal a izbucnit în plină pandemie în Bucureşti. Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a decretat mai multe restricţii care ar urma să intre în vigoare de joi, 25 martie. Prefectura a intervenit de urgenţă şi a anunţat că acestea trebuie revocate urgent.

Scandalul restricţiilor ia amploare în Bucureşti. După ce primarul Cristian Popescu Piedone a dictat mai multe restricţii, prefectura a intervenit de urgenţă.

Se ridică restricţiile în Sectorul 5?
Dispoziția dată de primarul Sectorului 5 al Capitalei, Cristian Popescu Piedone, pentru implementarea de restricții pentru limitarea răspândirii Covid-19, este „nelegală”. O spune prefectul Capitalei, Alin Stoica. Mai mult, acesta spune că dispoziția nu ar trebui aplicată, iar prefectura a cerut primăriei Sectorului 5 să o „revoce urgent”.

Piedone, somat să ridice restricţiile
Cei de la Prefectura Capitalei i-au transmis lui Piedone un document prin care îi cere să revoce urgent dispoziția pentru reducerea programului unor agenți economici.

Prin hotărârea Guvernului emisă pe 10 martie, privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, se prevede că programul operatorilor economic care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închis și/sau deschise publice și/sau private este 5:00-21:00.

„Având în vedere caracterul obligatoriu al actului administrativ cu caracter normativ sus menţionat, autorităţile administraţiei publice nu pot stabili un alt program de desfăşurare a activităţilor de către operatorii economici decât cel aprobat la nivel central.

Totodată, vă aducem la cunoştinţă că, în contextul pandemic actual, toate componentele Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă îşi desfăşoară activitatea în sistem integrat şi cu respectarea principiului operativităţii, conlucrării active şi subordonării ierarhice”, a transmis Prefectura Capitalei.

Ce restricţii a instituit Piedone?
Dispoziţia primarului Cristian Popescu Piedone stipulează că programul mall-urilor, supermarketurilor, teraselor şi altor agenţi economici din Sectorul 5 va fi redus, de joi până pe 11 aprilie, urmând să funcţioneze, de luni până vineri, între orele 07,00 – 19,00, iar sâmbăta şi duminica în intervalul orar 07,00 – 15,00.

La puțin timp după anunțul făcut de Piedone, prefectul Alin Stoica anunțase că va verifica legalitatea acestui act, adăugând că astfel de demersuri creează confuzie.

Sursa foto INQUAM / Alex Nicodim

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Top