You are here
Home > Actualitate > Anunț de ultimă oră despre vaccinul AstraZeneca. Ce spune compania despre eficiența vaccinului
loading...

Anunț de ultimă oră despre vaccinul AstraZeneca. Ce spune compania despre eficiența vaccinului

După ce la începutul acestei săptămâni s-a anunțat o eficiență de 79%, acum aceasta a fost revizuită în jos. Rezultatele au reieșit dintr-o analiză iniţială a datelor dintr-un studiu clinic desfăşurat în SUA. Ce procent a declarat acum marea companie?

AstraZeneca a revizuit în jos rata de eficiență a vaccinului care îi poartă numele. Dacă luni s-a spus despre un procent de 79%, acum situația este cu totul alta. Compania a precizat, că, în urma studiilor clinice din SUA, vaccinul său anti-Covid are o eficacitate de 76%. AstraZeneca susţine, după ce a fost pusă problema „informaţiilor depăşite” cu privire la studiul clinic desfăşurat în SUA, că vaccinul său anti-Covid are o eficacitate de 76%, potrivit NBC, citat de news.ro.

Miercuri, compania farmaceutică a transmis că rezultatele dintr-o analiză iniţială a datelor din studiu arată că vaccinul este 76% eficient în cazul bolnavilor de Covid-19 care prezintă simptome.

Luni, AstraZeneca a anunţat o eficienţă de 79% a vaccinului dezvoltat împreună cu Universitatea Oxford, după o analiză provizorie a fazei a treia din studiu.

Un institut federal de sănătate a spus că există îngrijorări că AstraZeneca ar fi inclus „informaţii depăşite” care au oferit o perspectivă incompletă. Compania a spus că rezultatele iniţiale au fost bazate pe date de dinainte de 17 februarie şi că va prezenta curând informaţii actualizate. Miercuri, AstraZeneca a spus că analiza confirmă că vaccinul este sigur şi eficient şi că este 100% eficient în prevenirea cazurilor severe şi fatale de Covid-19.

Cum s-a aflat eficiența vaccinului
Reprezentanţii AstraZeneca au precizat că rata de 76% provine din rezultatele analizei iniţiale a celei de-a treia faze a studiului clinic din SUA şi că sunt în concordanţă cu „analiza intermediară prestabilită” anunţată luni.

AstraZeneca va aplica acum spre a primi aprobare pentru utilizare de urgenţă din partea Food and Drug Administration (FDA) şi a publicat datele pentru a fi analizate de comunitatea ştiinţifică. Dacă va primi autorizaţie, acesta va fi al patrulea vaccin anti-Covid care va putea fi folosit în SUA.

Peste 50 de ţări din lume au aprobat spre utilizare vaccinul AstraZeneca.

Între cele două anunţuri, numărul cazurilor simptomatice din studiu a fost schimbat. Analiza actualizată cuprinde 190 de cazuri, cu 49 mai multe decât prima, iar alte 14 sunt posibile sau probabile, astfel că numărul poate fluctua, a spus compania.

AstraZeneca vine cu detalii suplimentare
În timp ce AstraZeneca susţine că, per ansamblu, rata de prevenire a cazurilor simptomatice de Covid-19 este de 76%, compania a raportat că în cazul persoanelor cu vârste de peste 65 de ani este de 85%.

În faza a treia a studiului clinic au participat 32.449 de persoane. Nu au existat cazuri de îmbolnăvire gravă şi spitalizare între cei care au primit vaccinul, a mai spus compania. Opt cazuri severe au fost înregistrate în grupul care a primit placebo.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Top