You are here
Home > Actualitate > ALERTA, Proteste in toata TARA, impotriva restricţiilor ce intră în vigoare de astăzi în România Diana Șoșoacă in Strada la Piata Victoriei [VIDEO]
loading...

ALERTA, Proteste in toata TARA, impotriva restricţiilor ce intră în vigoare de astăzi în România Diana Șoșoacă in Strada la Piata Victoriei [VIDEO]

Proteste de amploare în Piaţa Universităţii şi în marile orașe din România! Mii de manifestanți au ieșit în stradă, fiind nemulțumiți de noile restricții Proteste de amploare anti-restricții în marile orașe din România! UPDATE: Senatoarea Diana Șoșoacă anunţă că se duce la protestul care are loc la această oră la protestul anti-restricții din București. Între timp, sute de oameni au ieşit în marile oraşe ale României. Protestatarii din Bucureşti au plecat în marş spre Guvern.

Noile măsuri de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19 sunt aplicabile începând de duminică.

Proteste de amploare anti-restricții în marile orașe din România! UPDATE: Mii de oameni au ieşit în stradă, în această noapte, în ciuda noilor restricţii impuse de Guvern, pentru a protesta faţă de măsurile anti-Covid. Zeci de persoane au protestat la miezul nopții în Piața Universității din București împotriva restricțiilor.
Protestatarii au strigat: ‘Jos Guvernul!’, ‘Toate partidele, aceeași mizerie!’, ‘Libertate!’, ‘Jos cu starea de alertă!’, ‘Criminalii!’. Oamenii au spus că este un miting spontan, bucureștenii nefiind anunțați.

Proteste de amploare anti-restricții în marile orașe din România! Sute de persoane au ieșit în stradă în Constanța, Cluj-Napoca, Timișoara și Brăila pentru a protesta față de noile restricții impuse de Guvern.

Oamenii strigă „libertate”, au cântat Imnul României și chiar au încercat să incendieze măștile de protecție.

Protestatarii cer demisia lui Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, cer deschiderea restaurantelor. Mulți manifestanți nu poartă masca de protecție și nici nu păstrează distanțarea fizică. Majoritatea tinerilor aflați la protest scandează: „Libertate” sau „Arafat, du-te acasă că de tine nu ne pasă”.

Guvernul a adoptat, joi, hotărârea privind noile măsuri de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19. Vineri, înainte de publicarea documentului în Monitorul Oficial, premierul Florin Cîţu a anunţat că noile măsuri vor fi aplicabile de duminică „având în vedere timpul scurt pe care l-ar avea operatorii economici la dispoziţie să se pregătească”.

Hotărârea prevede reducerea intervalului orar în care este permisă circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei fără restricţii, în localităţile în care incidenţa cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori şi mai mică de 7,5 la 1.000 de locuitori, până la ora 20,00, pentru zilele de vineri, sâmbătă şi duminică.

Excepţii

Citeste si: Val de proteste în România

Aproximativ 400 de persoane participă, duminică, la un protest organizat în Constanța și îndreptat împotriva noilor restricţii impuse de Guvern. Oamenii strigă „libertate”, au cântat Imnul României și chiar au încercat să incendieze măștile de protecție.

LIVE VIDEO: Proteste ACUM în Piața Universității din București și în Timișoara, Arad, Cluj, Sibiu, PITEȘTI, Brăila, GALAȚI, Constanța. Se scandează JOS ARAFAT! LIBERTATE! JOS MASCA!


https://fb.watch/4wN3r9uik_/


https://www.facebook.com/101753291978664/videos/989050381631085

Excepţiile sunt deplasările în interes profesional, pentru asistenţa medicală care nu poate fi amânată, achiziţionarea de medicamente, deplasări în afara localităţilor ale persoanelor care sunt în tranzit, pentru asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau deces, în aceste cazuri fiind prevăzută obligaţia prezentării autorităţilor abilitate o declaraţie pe proprie răspundere, completată în prealabil.

De asemenea, hotărârea stipulează limitarea intervalului de timp în care este permisă desfăşurarea activităţii operatorilor economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, în localităţile în care incidenţa cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori şi mai mică de 7,5 la 1.000 de locuitori, până la ora 18,00 pentru zilele de vineri, sâmbătă şi duminică.

Când se interzice circulaţia în intervalul orar 20.00 – 5.00

Când incidenţa depăşeşte 7,5 la 1.000 de locuitori se interzice circulaţia în intervalul orar 20,00 – 5,00 şi se reduce programul operatorilor economici până la ora 18,00 pe toată săptămâna.

Este prevăzută suspendarea activităţii operatorilor economici desfăşurată în spaţii închise în domeniul sălilor de sport/fitness în localităţile în care incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori.

Hotărârea mai prevede că fac excepţie de la acest program unităţile farmaceutice, benzinăriile, operatorii cu activitate de livrare la domiciliu şi în domeniul rutier persoanele care utilizează autovehicule cu capacitate mai mare de nouă locuri pe scaune.

Totodată, duminică este permisă circulaţia până la ora 22,00 pentru participarea la serviciile religioase oficiate pentru sărbătoarea de Pesah şi în 3 şi 4 aprilie până la ora 2,00 pentru deplasarea şi participarea la slujbele religioase oficiate cu ocazia Paştelui Catolic.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Top